Igru briši, bodove piši: Partizan u finišu utakmice do nove "trice"
FOTO: FK Partizan/facebook

Bolji od Vojvodine

Igru briši, bodove piši: Partizan u finišu utakmice do nove "trice"

Haris Zilić

Fudbaleri Partizana su u evidentnoj krizi kada su u pitanju igre, a nisu briljirali ni u derbiju 17. kola Super lige Srbije, međutim bodovi su na kraju najbitniji.

U Beogradu su crno-beli dočekali tim Vojvodine i utakmica je okončana rezultatom 3:1 za Partizan koji je do trijumfa došao tek u finišu utakmice.

Prvo poluvrijeme nijep onudilo puno toga, gledali smo dosta borben fudbali, li i dosta nervoze od strane domaćina. U prvom poluvremenu fudbaleri Partizana su zaradili tri žuta kartona.

U drugom poluvremenu gledatelji su vidjeli i pogotke.

Prvi do gola stigli su domaćini, a za vodstvo Partizana od 1:0pogodio je Kanoute u 54. minuti na asistenciju Natcha.

Kada se činilo da beogradskim tim malo lakše diše stigao je brz odgovor tima iz Novog Sada.

Oglasi

U 68. minuti Tukić je uposlio Nikolića koji poravnava na 1:1 i slavlje gostujućeg tima.

Nakon gola Vojvodine bilo je prilika pred golom gostiju, pokušavali su fudbaleri Partizana, a gosti su čekali većinom šanse za kontre.

Do kraja utakmice ipak drugi gol u mreži gostiju. Za 2:1 pogodio je Zahid u 88 minuti susreta, a konačnih 3:1 postavio je Sldanha iz penala u semdoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Partizan je ostalo lider sa 43 boda, šest više i utkamicom više od Crvene zvezde.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 17. kolo:

Partizan - Vojvodina 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti