Još jedan bh. nogometaš prekida karijeru: "Hvala Redžepagiću, kroz fudbal sam mnogo naučio..."

Imao je dogovoren potpis, no od toga neće biti ništa

Još jedan bh. nogometaš prekida karijeru: "Hvala Redžepagiću, kroz fudbal sam mnogo naučio..."

Samir Mlaćo

FK Igman Konjic nedavno je ostao bez Demira Jakupovića koji je zbog zdravstvenih problema morao prekinuti karijeru.

Jakupović je tada otkrio brojne 'mane' klubovima kojima su ljekarski pregledi samo formalnost, a još jedan nogometaš sa bh. terena sada će završiti karijeru.

Naime, 23-godišnji Armin Šljivar potvrdio je da prekida svoju nogometnu karijeru.

Preporuka je to doktora, što je Šljivar i sam potvrdio. Šljivar je iz NK Ključ stigao u FK Radnik Hadžići, a sada je trebao potpisati za BFK Simmm Bau.

"Na samom početku priprema osjetio sam bol u predjelu metararzalne kosti, zbog koje sam izvan terena odsustvovao oko 15 mjeseci. Nakon savjetovanja sa strukom, donio sam jednu od najtežih odluka, a to je da se prestanem profesionalno baviti fudbalom.

Oglasi

Ovom prilikom želim se zahvaliti mojim bivšim klubovima Ključu i Radniku iz Hadžića, ali i BFK Sim-Bau, koji mi je ovog ljeta ponudio ugovor. Zahvaljujem se svojoj porodici i svim trenerima koji su utjecali na moj razvoj, kao i ljudima koji su bili uz mene, posebno mom menadžeru Irfanu Redžepagiću.

Kroz fudbal sam naučio mnoge stvari u životu, smatram da me karakterno ojačao, a posebno sam sretan što sam uz ovaj sport sklopio velika prijateljstva i upoznao ogroman broj ljudi.
Sa sobom nosim prelijepe uspomene, kao i ogromno iskustvo koje mi može pomoći u svemu što me čeka", rekao je Šljivar.

Sigurno mu nije bilo lako donijeti ovu odluku, ali zdravlje je ipak na prvom mjestu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prava je sreća što nije krenuo u novu sezonu, što je moglo biti kobno za njega.

Nadamo se da će bh. klubovi mnogo više posvetiti pažnje zdravlju nogometaša, ljekarskim pregledima, što ranije nije bio slučaj.

Top Komentari

LedeniTuzla
Ne znam sta ima biti kobno ako ke povreda metatarzalne kosti, ok, ima bol i ne moze igrati al da ce od toga umrijeti... Tesko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi