FK Radnik se oglasio o kazni sa meča u Bihaću: "Najgora u historiji bh. fudbala, ali zaslužena"

Brzo reagovala Komisija za suce i suđenje

FK Radnik se oglasio o kazni sa meča u Bihaću: "Najgora u historiji bh. fudbala, ali zaslužena"

S. Mlaćo
Iz FK Radnik Hadžići pozdravili su odluku Komisije za suce i suđenje NS FBiH koja je analizirajući utakmicu NK Jedinstvo – FK Radnik Hadžići (5:3) predložila skidanje sa liste sudija Prve lige FBiH prvog sudije Harisa Poprženovića i pomoćnika Sahiba Smrike.

Takva odluka sasvim je očekivana i nakon brojnih pritisaka javnosti, sasvim opravdani, a iz Radnika su imali riječi hvale za Komisiju koju čine Semir Kaplan kao predsjednik, te članovi Slavko Zovkić, Hajrudin Gobeljić i Josip Marjanović.

"Ocjena 7,0 za sramotno suđenje Harisa Poprženovića najgora je u historiji bh. fudbala, a on je tu ocjenu i zaslužio nakon što je sramotnim odlukama bacio ljagu na fudbal u ovoj zemlji.

Stoga, naš klub pozdravlja odluku Komisije za sudije i suđenje, koja se potrudila da takva sramota bude adekvatno kažnjena.

Iskreno se nadamo da će Izvršni odbor FS FBiH staviti konačnu tačku na ovu farsu i skinuti s liste navedene sudije.

Komisija za suce i suđenje čine Semir Kaplan, kao predsjednik te Slavko Zovkić, Hajrudin Gobeljić i Josip Marjanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

[facebook]https://www.facebook.com/photo?fbid=512354327346534&set=a.204366441478659[/facebook]

Ovo je isječak sramotnog suđenja iz Bihaća. Nakon što je naš igrač dobio udarac laktom u lice, sudije nisu dosudile prekršaj za našu ekipu, već za domaćina, kojem su potom dozvolile da izmišljeni prekršaj izvede daleko od mjesta na kojem je dosuđen. U nastavku akcije Jedinstvo je postiglo gol za 4:3. Tek onda je sudija pozvao pomoć za našeg igrača iako je po pravilima fudbalske igre odmah morao prekinuti akciju i pružiti pomoć pošto se radilo o udarcu u predjelu glave“, stoji u objavi FK Radnik Hadžići.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi