Glavne aktere najveće sudijske lakrdije ove sezone čeka surova kazna!

Nakon meča Jedinstvo - Radnik Hadžići

Glavne aktere najveće sudijske lakrdije ove sezone čeka surova kazna!

A. Čaušević

Na susretu 28. kola Prve lige FBiH između Jedinstva i Radnika viđena je najveća sudijska lakrdija u bh. fudbalu ove sezone. 

Jedinstvo je na kraju slavilo rezultatom 5:3, ali sudijske odluke koje su donosili arbitri sa tog meča su bili u najmanju ruku sramotni.

Sudija Haris Poprženović je sa svojim pomoćnicima iz Zenice Sahibom Smrikom i Selminom Osmačevićem napravio totalni show koji će se dugo prepričavati.

Vodio je Radnik sa 1:3 u utakmici gdje je imao više od igre i bolje stajao na terenu, ali onda su stigla dva crvena kartona za goste, dva penala za domaćine, nekoliko užasnih odluka sudijske trojke, kartoni, sjeckanje igre i sve je na kraju rezultiralo trijumfom tima iz Bihaća rezultatom 5:3 koji bi u končanici mogao značiti i opstanak u Prvoj ligi FBiH.

Nakon izvršene analize sporne utakmice Komisija za sudije i suđenje NS FBiH je najavila surove kazne za Poprženovića i Smriku tako što je predloženo njihovo ukidanje sa liste sudija Prve lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nakon detaljne analize suđenja sa navedene utakmice, Komisija za sudije i suđenje NS FBiH smanjila je ocjenu glavnom sudiji na 7,0, a sudiji prvom asistentu na 7,4.

Shodno odredbama Pravilnika o sudijama i suđenju NS/FS BiH predloženo je skidanje glavnog sudije i sudije prvog asistenta sa liste sudija m:tel Prve lige Federacije BiH", saopšteno je iz FS FBiH.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Ponovite utakmicu na neutralnom terenu izmedju Jedinstva i Tomislava to bilo najvise fer ,ko pobjedi ostaje u ligi
5 0
enko
Zasto se ne oglasi ns sbk kantona gdje je ovaj krimos sekretar sudijskog udruzenja,zasto ga ne sklone,suspenduju jer je ukaljao obraz svih postenih sportskih radnika u sbk.travnik.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi