Sutra zasjeda Komisija: Nagrada ili rigorozna kazna za sudijsku krađu u Bihaću

Velika ljaga bačena je na bh. nogomet nakon meča 28. kola Prve lige FBiH

Sutra zasjeda Komisija: Nagrada ili rigorozna kazna za sudijsku krađu u Bihaću

O. Lekić
O nevjerovatnim sudijskim odlukama na meču 28. kola Prve lige FBiH između NK Jedinstvo i FK Radnik Hadžići (5:3) još uvijek se priča.

Naime, gosti su vodili 3:1, a domaći napravili preokret za pamćenje i tako se spasili ispadanja u niži rang.

Svemu je kumovao i glavni sudija Haris Poprženović iz Travnika sa svojim pomoćnicima Sahibom Smrikom (Zenica) i Selminom Osmančevićem (Zenica) koji su gostima pokazali dva crvena kartona i dosudili dva jedanaesterca, te veliki broj nevjerovatnih odluka i to sve na štetu gostiju.

Bišćanima su bodovi bili potrebni za opstanak, te je ovaj meč direktno uticao na samu tablicu sezone koja završava u nedjelju.

Iz Radnika su se žalili na suđenje te objavili video u trajanju od devet minuta u kojem se mogu vidjeti nevjerovatne odluke sudije Poprženovića te njegovih pomoćnika.

Sudija iz Travnika nije birao sredstva da pomogne domaćem timu, te je u tome na kraju i uspio, a gosti su bili u potpunom šoku nakon meča, te su su sudije prozvali i putem zvanične stranice kluba.

Oglasi

Saznajemo da je od kontrolora suđenja Ahmeta Ibranovića Poprženović dobio negativnu ocjenu, tačnije 7.3, te ga očekuje žestoka kazna.

Kažnjeni će biti i pomoćnici sa meča u Bihaću o kojem se pričalo i mnogo šire od naše zemlje, s obzirom da su i oni direktno utjecali na krajnji rezultat.

Svi su istakli da su se suđenjem na meču u Bihaću vratile scene iz sezona odmah poslije rata, te da službena lica moraju biti rigorozna kažnjena.

I u NS FBiH užareni su telefoni od utakmice u Bihaću. Na račun Saveza stigle su žestoke kritike, upitna je i sama regulanost prvenstva, a sutra zasjeda Komisija za suce i suđenje.

Biće to itekako zanimljiva sjednica, očekuje se da članovi iste budu rigorozni, a Poprženović bi prema dostupnim informacijama mogao biti 'skinut' sa liste za narednu sezonu. Javnost bi tek tada bila iole “zadovoljena“, a na članovima Komisije je da pokažu da li podržavaju Poprženovića i slične ili su tu da kazne propuste te pošalju jasnu poruku onima koji žele isto učiniti već od narednog kola.

Oglasi

Samo rigoroznom kaznom mogu 'spasiti' obraz i javnosti na najbolji način odgovoriti na brojne kritike koji su bile sasvim opravdane od svakoga ko je pogledao bar par minuta videa za koji se može reći da najbolje opisuje nogometnu krađu u kojoj su sudije glavni akteri.

Sjednica će biti održana sutra u Sarajevu, a javnost će sa nestrpljenjem očekivati odluku iste.

 

 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Poslije Var slucaja nista ,nagradjen.Ebi ga poprzenovicu ,nemoze dvaput.
4 0
SamoSiroki
Zabranit doživotno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti