FK Radnik osvojio bod Pod Bijelim brijegom, titula na korak od Koševa

Zrinjski nije uspio da slavi

FK Radnik osvojio bod Pod Bijelim brijegom, titula na korak od Koševa

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u 30. kolu Premijer lige BiH dočeka Radnik iz Bijeljine, a na kraju pobjednika nije bilo (1:1).

Plemići su od prve minute kontrolisali loptu, ali taj posjed je bio uzaludan jer dugo smo čekali na prave pokušaje Pod Bijelim brijegom.

Radnik je defanzivno stajao sjajno. Konstantno su prijetili iz kontri, a jednu takvu je pokušao iskoristiti Irfan Hadžić, ali njegov udarac sa 30-ak metara odlazi preko gola.

Zrinjski je prvu pravu prijetnju pred golom gostiju imao u 29. minuti. Odbijenu loptu na volej hvata Renato Gojković, a lopta odlazi tik iznad prečke.

Pet minuta kasnije prvi šut u okvir gola. Odlično je po lopti 'raspalio' Filipović sa 30 metara, Lučić sjajno brani.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski i dalje ima veći posjed lopte. Ipak, prave šanse su izostale i ostalo je 0:0 nakon prvih 45 minuta.

U nastavku smo gledali zaista odličan meč sa dosta šansi na obje strane. Zrinjski je u 57. minuti došao i do vodstva, a pogodio je Renato Gojković nakon prekida za 1:0.

Radnik je potom krenuo ozbiljnije na gol Plemića. Hadžić je pravio ogromne probleme odbrani, pogodio je i prečku, imao još nekoliko dobrih pokušaja, ali je u 73. minuti ipak uspio da pobjegne odbrani domaćeg tima. Asistirao je potom Maksimoviću koji pogađa za 1:1.

Plemići su u 75. minuti imali veliku šansu da ponovo povedu. Dosuđen je penal uz velike proteste gostiju, Filipović je šutirao, a Lučić sjajno odbranio.

Potom je Radnik zabio još jedan gol, ali je sudija Peljto isti poništio zbog navodnog prekršaja nad golmanom domaćeg tima, te je na semaforu ostalo 1:1.

To je bio i konačan rezultat meča. Zrinjski je pokušavao, nije pogodio i nakon ovog rezultata je titula na korak od Koševa.

Premijer liga, 30. kolo:

Zrinjski - Radnik 1:1

Zrinjski: Soldo, Gojković, Barišić, Čirjak, Pezer, Stojkić, Stanić, Filipović, Šovšić, Mandić, Kadušić.

Radnik: Lučić, Bečelić, Radović, Simonović, Mekić, Popara, Hadžić, Maksimović, Đurić, Motika, Šubert.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

broj6
Nije Radnik osvojio bod nego Zrinjski, a Radniku su ukradena sva tri
25 0
SonPen1946
Zna Peljto ako dobije Radnik da mu zeljeznicmar ne ide ni u evropu, fuj majku ti yebem smrdljivu
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi