Jadranko Bogičević od sutra na prvom samostalnom trenerskom angažmanu
Sutra će biti zvanično predstavljen

Ponovo će sarađivati sa Kosorićem

Jadranko Bogičević od sutra na prvom samostalnom trenerskom angažmanu

Samir Mlaćo

U Prvoj ligi Republike Srpske izuzetno je zanimljivo, a sada će doći do trenerske promjene na klupi FK Romanija.

Romanija je za vikend upisala vrijednu pobjedu protiv Kozare, bilo je 2:1, ali sutra će predstaviti i novog šefa struke.

Iz FK Romanija su nam kazali da će to biti Jadranko Bogićević, nekadašnji član Željezničara, Modriče, Slavije, Borca, Olimpika.., te da će on biti zvanično predstavljen sutra.

Milan Gutović je nedavno odlučio da podnese ostavku na mjesto šefa struke Romanije, a zatim je vodstvo kluba odlučilo da angažuje Bogičevića.

Bogičević je kao trener radio u Omladinskoj školi FK Željezničar, a zatim je i u FK Slavija gdje je bio desna ruka Bojana Regoje koji je također napustio Slaviju, a na njegovo ime dolazi Momčilo Stanić.

Oglasi

Sada će mu ovo biti prvi samostalni angažman i sigurno poseban izazov u svakom pogledu. Debi bi trebao upisati protiv FK Borac Kozarska Dubica u narednom kolu.

Romanija se pojačala tokom zime, a između ostalih stigao je iskusni defanzivac Aleksandar Kosorić, dojučerašnji kapiten FK Željezničar Sarajevo.

Kosorić je kapiten ekipe, a tu su i Marsel Mace, Ojeda Nahuel Lucas, te Haris Rizvanović, imena poznata ljubiteljima Prve lige FBiH, ali i internacionalac iz Južne Koreje Jongwoo Kim.

Svakako da su u klubu sa Pala očekivali i bolje rezultate, no nije se to desilo. U posljednjih pet utakmica tek su jednom slavili.

Lider u Prvoj ligi RS je Radnik iz Bijeljine, dok je prvi pratilac FK Laktaši koji zaostaje sedam bodova. U ovom kolu bilo je Burno jer je Radnik došao do pobjede pogotkom sa 11 metara protiv Leotara na prilično smiješan način.

Time je Radnik zadržao solidnu prednost nad Laktašima, a u Leotaru su bili razočarani jučerašnjim utakmicom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Poraz nas ne boli, Bilo ih je, biće ih...
Boli "penal u 91. minuti...
Bole ČETIRI povrijeđena fudbalera...
Boli ponovno iživljavanje "sudije" Vanje Ajdera...", stoji u objavi Leotara, a penal pogledajte ovdje.

Da li će sudija iz Banja Luke odgovarati za cirkus koji je napravio, ostaje da se vidi. Posmatrač suđenja u ovom meču bio je Siniša Radić iz Laktaša, a nije poznato ocjena koju je dodijelio Ajderu, te pomoćnicima Branimiru Đermanoviću i Danijelu Miciću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi