FK Rudar iz Kaknja ostao bez dvojice standardnih igrača
Iskusni čuvar mreže odlučio se za odlazak iz Rudar nakon četiri godine u kojima je bio nezamjenjiv na golu kluba iz Kakanja

Bekan i Sadiković mijenjaju sredinu

FK Rudar iz Kaknja ostao bez dvojice standardnih igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon prvog dijela sezone u 1.ligi FBiH, ekipa Rudara iz Kaknja nalazi se na devetoj poziciji sa 21 osvojenim bodom. Očekivao se i bolji plasman kluba iz Kaknja, koji je posljednjih godina bio samom u vrhu ovog takmičenja, ali u prvoj polusezoni nisu briljirali, s toga su trenutno u sredini tabele.

U drugom dijelu sezone Rudar će pokušati da ostvari još bolje rezultate, iako će to biti sigurno teško jer su klub u protekla dva dana napustila dvojica standardnih igrača.

Amir Bekan, iskusni 36-godišnji čuvar mreže nakon četiri sezone napušta Rudar, te će u drugom dijelu sezone braniti za Bosnu iz Visokog, koja se takmiči u Drugoj ligi FBiH, te ima ambicije da uđe u viši rang takmičenja.

Drugi nogometaš koji će svoju karijeru nastaviti u drugom klubu jeste pouzdani veznjak Enis Sadiković. Bivši igrač Željezničara, Čelika i Olimpika u Rudar je došao u ljeto 2020. godine te se svojim radom i igrama promovisao u jednog od najboljih igrača kluba. Ovaj 31-godišnji veznjak će svoju karijeru nastaviti u Radniku iz Hadžića, klubu u kojem je i počeo svoju nogometnu karijeru.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Odlazak dvojice standardnih igrača iz kluba sigurno je veliki udarac za stručni štab Rudara, koji će morati angažovati nekoliko pojačanja, kako se ne bi doveli u poziciju u drugom dijelu sezone da moraju strijepiti za opstanak.

Inače u Rudaru na 100 godišnjicu kluba situacije je daleko od idealne, a nedavno je mjesto predsjednika nakon samo par mjeseci napustio i Suad Spahić, s toga je klub trenutno bez prvog čovjeka kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti