FK Rudar iz Kaknja ostao bez mladog ofanzivca
Zeničanin je u prvom dijelu sezone upisao 10 nastupa za prvi tim kluba iz Kaknja

Karalić u potrazi za novim klubom

FK Rudar iz Kaknja ostao bez mladog ofanzivca · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbalski klub Rudar iz Kaknja do kraja ove sedmice trebao bi krenuti s pripremama za drugi dio sezone u 1. ligi FBiH. Kakanjci se nakon prvog dijela nalaze na devetom mjestu, te se očekuje da na proljeće poprave svoj plasman.

Kada je u pitanju igrački kadar, nekoliko standardnih igrača poput Bekana, Gačana i Sadikovića je napustilo klub, a njihovim putem krenuo je i mladi ofanzivac Emir Karalić.

Ovaj 19-godišnji nogometaš razišao se s klubom nakon jedne godine provedene u Kaknju. Karalić je ponikao u zeničkom Čeliku, a nastupao je i za Mladost iz Doboja kod Kaknja, da bi u februaru prošle sezone potpisao za Rudar.

Ukupno je za seniore crno-zelenih nastupio na 20 utakmica uz jedan gol i tri asistencije. U jesenjem dijelu ove sezone upisao je 10 nastupa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gdje će Karalić nastaviti karijeru saznat ćemo u narednom periodu, ali za ovog mladog nogometaša veoma je bitno da pronađe sredinu, gdje će se zadržati nekoliko sezona kako bi napredovao, te stekao neophodno iskustvo pred nova iskušenja u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi