Sjajne vijesti za FK Rudar Kakanj pred gostovanje u Goraždu
Kobilica i Goralija se vraćaju, registrovan i Hrelja.

Vraćaju se bitni igrači

Sjajne vijesti za FK Rudar Kakanj pred gostovanje u Goraždu

E. Ganibegović, foto: E. Ganibegović

FK Rudar Kakanj u 17. kolu Prve lige FBiH gostuje kod Goražda, a pred ovu utakmicu navijači ovog kluba mogu da se raduju. Ne samo navijači, nego i stručni štab.

Prije nekoliko dana je u okviru 16. kola Prve lige FBiH Rudar u Kaknju ugostio Slobodu i osvojio bod odigravši 2:2 u utakmicu u kojoj je bio desetak minuta do sva tri boda. 

Sada slijedi gostovanje Goraždu gdje je drugi kakanjski klub, Mladost, slavio 1:2 pobjedu u prošlom kolu, a pred ovu utakmicu u Rudaru imaju razloga za zadovoljstvo.

Naime, u tim se vraća najbolji fudbaler i motor ekipe Rudara, Belmin Kobilica, koji je zbog suspenzije propustio utakmicu sa Slobodom.

Vraća se u tim i Goralija koji također nije nastupio protiv Slobode, te će trener Nijaz Kapo imati dva vrlo bitna igrača na raspolaganju.

S druge strane, dostupan za Rudar neće biti Handžić koji ima tri žuta kartona i preskočiti će ovo gostovanje.

Oglasi

Registrovan Adnan Hrelja

Još jedna dobra stvar za Rudar je svakako što je konačno riješena situacija s Adnanom Hreljom i on je konačno registrovan nakon što se vratio u Rudar nakon nastupanja za Čelik.

Međutim, kako je potvrđeno za SportSport, pitanje je da li će biti spreman za utakmicu u Goraždu jer ima lakšu povredu lista.

"Rudar je klub u kojem sam sjajno prihvaćen. Mogu slobodno reći da sam tu kao domaći igrač. Nastojat ćemo klubu vratiti stari sjaj  i vratiti ga tamo gdje pripada", kazao je Hrelja kratko za SportSport nakon što se vratio u Rudar.

Kralj Prve lige FBiH. Ako se kome taj nadimak može dodijeliti, to je onda sigurno Adnan Hrelja, jer je Prvu ligu FBiH osvajao čak četiri puta.

Prvi put ju je osvojio upravo u Kaknju, ali nekoliko kilometara dalje od Varde. Bilo je to 2015. godine kada je u dresu Mladosti izborio plasman u Premijer ligu.

Tri godine kasnije na prvoj poziciji je završio s Tuzla Cityjem, odnosno tadašnjom Slogom Simin Han.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posljednje dvije sezone je također osvajao ovo takmičenje. Pretprošle sezone je Premijer ligu izborio s Igmanom, a prošle s GOŠK-om.

Jasno je da ove sezone neće osvojiti takmičenje u dresu Rudara, no u Kaknju ne bi imali ništa protiv da se to desi kroz idućih nekoliko sezona. Ove sezone cilj je ostanak u ligi i stabilizacija kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi