Ako se sutra ne desi čudo, slijedi igrački egzodus FK Rudar Kakanj

Raspada se ekipa u slučaju ispadanja

Ako se sutra ne desi čudo, slijedi igrački egzodus FK Rudar Kakanj · Saznajemo

Eldar Ganibegović

U posljednjem kolu Prve lige FBiH ostalo je samo još jedno pitanje - Da li će s Mladosti u niži rang Rudar ili Jedinstvo? Izvjesnije je da će to biti Rudar i ako se ne desi čudo, slijedi igrački egzodus u starijem kakanjskom klubu.

Sutra, 9. juna 2024. godine, igraju se sve utakmice 30. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Ako ste kojim slučajem Kakanjac, pogled na tabelu zahtijevat će kocku šećera i čašu vode.

Mladost je već dugo na posljednjem mjestu i davno je postalo jasno da će ovaj nekada stabilni član Premijer lige u treći rang takmičenja, a na istom putu se nalazi i klub svega nekoliko kilometara dalje od Doboja, Rudar.

Nakon poraza od Simm Baua u prošlom kolu jasno je postalo svima da će Rudar teško da se spasi, jer ne odlučuje sam o svojoj sudbini i konačan epilog ćemo dobiti sutra.

Rudar na pretposljednjem mjestu ima 29 bodova, bod manje od Jedinstva koje je mjesto iznad i morat će čekati kiks tima iz Bihaća koji će dočekati TOŠK.

Tešanjski tim je već proslavio ostanak u ligi i neće imati neki veliki motiv osim ako ih Rudar ne premira, a s obzirom na finansijsko stanje u ovom klubu, to teško da će se desiti.

Oglasi

Stoga Rudar mora svim silama napasti Mladost i nadati se da Jedinstvo neće pobijediti TOŠK. U suprotnom, zajedno s komšijama će krenuti put Druge lige - Centar.

Kako SportSport saznaje, ukoliko Rudar zaista ispadne iz lige, uslijedit će igrački egzodus i mnogi igrači će napustiti ekipu predstojećeg ljeta.

O imenima je u ovom momentu teško govoriti, no jasno je da će to biti igrači "sa strane", kao i neki mlađi koji su se izdvojili u svom sivilu ove sezone poput Anesa Hrustanovića ili Safeta Čage.

Ostaje da sačekamo sutrašnji dan i vidimo konačan rasplet situacije. Utakmice su na rasporedu od 17:30 sati. 

Oglasi

Rudar poziva na utakmicu protiv Mladosti

Na Facebook stranici FK Rudar Kakanj je pozvao sve da podrže klub u ovim teškim vremenima i dođu sutra na utakmicu protiv gradskog rivala.

"Fudbalski klub Rudar proživljava možda i najteže dane u svojoj stogodišnjoj historiji.

U posljednjem, 30. kolu Prve lige nas očekuje gradski derbi nakon kojeg ćemo sigurno znati da li će i "zeleno-crni" zajedno s Mladosti u treći rang bh. fudbala!

Simbol našeg grada je pao na veoma niske grane, zato pozivamo sve Kakanjce, ljubitelje sporta, navijače i simpatizere Rudara da u nedjelju napunimo stadion i pokažemo da nam nije svejedno zbog ove situacije u kojoj se Klub nalazi.

Pozivamo i sve naše ljude širom svijeta da nam šalju fotografije podrške našem klubu sa hashtagom #NE_DAMO_RUDAR!

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Volimo klub, volimo grad! Rudar! Kakanj", stoji u objavi FK Rudar Kakanj. 

Fudbalski klub Rudar proživljava možda i najteže dane u svojoj stogodišnjoj historiji. U posljednjem, 30. kolu Prve...

Posted by FK Rudar Kakanj on Tuesday, June 4, 2024

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi