Zakuhalo se pred susrete u Bihaću i Kaknju: Tražili i sudije iz elitnog ranga, ali ništa od toga
U Rudaru itekako strahuju pred posljednje kolo

U nedjelju je posljednje kolo, ali još uvijek ima nedoumica

Zakuhalo se pred susrete u Bihaću i Kaknju: Tražili i sudije iz elitnog ranga, ali ništa od toga

Još jedno kolo je do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH.

Sve je gotovo riješeno, traži se još samo jedan putnik u niži rang.

FK Mladost je već u nižem rangu, dok će i drugi ti čini se biti iz Kaknja. Radi se o Rudaru koji ima bod zaostatka za Jedinstvom, a oba tima su domaćini u nedjelju od 17:30 sati.

Rudar igra kući protiv FK Mladost, dok Jedinstvo dočekuje NK TOŠK.

TOŠK je već ranije osigurao opstanak i bodovi mu nisu potrebni. Zanimljivo da su iz Rudara tražili da meč u Bihaću sude sudije iz Wwin lige, no Savez im nije izašao u susret.

Odlučeno je da neće biti promjena sudija, pa će tako pravdu u Bihaću dijeliti Filip Antić iz Orašja, dok su pomoćnici Mirza Čejvanović iz Tuzle i Muris Mehinović iz Lukavca.

Oglasi

Četvrti sudija je Ante Padro iz Livna. Posmatrač suđenja je Edis Zukić iz Tuzle.

Iz Rudara vjeruju da će TOŠK odigrati maksimalno profesionalno i korektno, te su zbog toga tražili i sudije iz elitnog ranga, sa nadom da Antić i društvo neće biti 12-ti igrač Bišćana.

Rudar će morati da savlada Mladost i prati stanje u Bihaću.

Na centru u Kaknju će biti Semir Balić iz Tešnja sa pomoćnicima Demirom Mešićem iz Doboja Istoka i Andrijom Dolićem iz Rame.

Rudar trenutno ima 29 bodova, Jedinstvo 30, a Bišćani imaju i bolji međusobni duel, što će se gledati ukoliko dva tima budu imala isti broj bodova.

Tim koji bude na 15. mjestu na kraju može igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH ukoliko Radnički iz Lukavca ne bude među pet timova u Drugoj ligi Sjever.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički je trenutno trećeplasirani i drži sve u svojim rukama pred posljednje kolo.

Podsjetimo, u okviru 30. kola Prve lige FBiH igra se sutra meč Slobode i BFK Simm Bau, dok su preostale utakmice zakazane za nedjelju.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi