Husić vratio Rudar na pobjednički kolosijek: Sretni smo i zadovoljni

Kakanjci uvezali tri pobjede

Husić vratio Rudar na pobjednički kolosijek: Sretni smo i zadovoljni

Samir Mlaćo
Kakanjski Rudar jučer je upisao treću vezanu pobjedu u Prvoj ligi FBiH.

Kakanjci su donijela tri boda iz Živinica (0:1), iako su nakon pola sata igre imali čak dva crvena kartona. Ipak, smogli su snage da slave, a odlučio je pogodak Belmina Kobilice sa 11 metara.

Ovom pobjedom došli su na peto mjesto i na korak od drugoplasirane pozicije koju dijele TOŠK i Goražde.

Šef struke Kakanjaca Ramiz Husić zadovoljan je igrama svojih momaka, a dotakao se i jučerašnjeg meča protiv Slavena.

“Vjerujte da sam se razočarao u jednom trenutku. Mislili smo odigrati da kažem prijateljsku utakmicu, pružiti šansu i mladim nogometašima, no ne znam šta je bilo sa ovim sudijom. Pokazao je dva crvena kartona, prvi i mogu shvatiti, a drugi nema teorije. Ne vidim svrhu toga, ali ne volim o suđenju govoriti. Ipak, sa devet igrača smo dobili, stvorili tri – četiri zicera i mogu biti zadovoljan. Mogu biti sretan što su momci pokazali zavidan nivo strpljenja, borbe i agresivnosti i kada smo ostali bez dva igrača“, kaže Husić za SportSport.ba

Tri vezane pobjede donijele su mir u Rudaru.

Oglasi

“Dvije su gostujuće, to je onda još važnije. Svakog čovjeka u Kaknju to raduje. Imali smo ovdje u srijedu jakog protivnika TOŠK-a koji ima izvrsnu ekipu sa mladim i kvalitetnim trenerom, ali i to smo slavili. Zadovoljan sam sa mojim igračima, daju maksimum“.

Ekipu je naslijedio od Bećira Mehanovića koji je nakon prvog dijela sezone bio pravi hit. Uslijedile su loše igre u nastavku drugog dijela, te su dvije strane dogovorile da se raziđu. Klupu je preuzeo Husić, koji je do tada obavljao ulogu prvog pomoćnika i dobro je poznavao momčad te cjelokupno stanje u i oko kluba.

“Ja nisam htio da uzimam ekipu, jer nije bilo fer i korektno. Ipak, ljudi u klubu su to okarakterisali kao najbolji potez. Znao sam kako diše ekipa, momci su zadovoljni, prihvatili su me dobro. I oni nisu bili za nekog trećeg. Debi me čekao u Žepču protiv Vis Simm Bau-a, protiv ekipe koja je jedna od najboljih u ligi, slavili smo, te je sve krenulo dobro. U pet gostovanja smo upisali tri pobjede, jedan remi te poraz u Orašju, u utakmici koju zaista ne bih komentarisao“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Rudaru žele da da sezonu završe u samom vrhu, pa je cilj u naredna dva kola osvojiti što više bodova.

“Bolje završiti drugi ili treći nego peti ili šesti. Zbog mira u kući i zbog svega ostalog to je naš cilj“, dodao je Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Jadnimi
Čestitamo Marinoviću na osvojenoj tituli
2 1
Honduras
Husić frizura Gasperini Herco
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi