FK Rudar Prijedor angažovao Dizdarića

Prvo zimsko pojačanje

FK Rudar Prijedor angažovao Dizdarića

Prvoligaš iz Republike Srpske Rudar Prijedor pojačao je svoje redove sa Benjaminom Dizdarićem.

Radi se o 27-godišnjem veznom igraču koji iza sebe ima više od 100 utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH, a u Rudar dolazi kao slobodan igrač nakon što se prethodno razišao sa Goraždem.

Dizdarić je po dolasku u novi klub istakao kako je Rudar izabrao ponajviše zbog blizine rodnom gradu Bihaću, kao i zbog školovanja koje ga očekuje uporedo s igranjem, a naglasio je i da će dati sve od sebe kako bi opravdao očekivanja trenera Nedžada Žerića.

Kada je u pitanju Rudar, zbog loše finansijske situacije cjelokupne pripreme ovaj klub će odraditi u Prijedoru i okolini. Planirano je odigravanje pet do šest kontrolnih utakmica, a neki od protivnika će biti Metalleghe BSI, Gorica, Krupa i Kozara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prvi dio sezone Rudar je, podsjetimo, završio na visokom trećem mjestu iza Borca i Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi