FK Rudar Prijedor predstavio treće pojačanje
Foto: FK Rudar Prijedor

Stigao defanzivni vezista

FK Rudar Prijedor predstavio treće pojačanje

FK Rudar Prijedor dodatno je osnažio svoje redove pred proljetni dio sezone u 1. ligi RS.

Nakon što su dres Rudara nedavno zadužili Marinko Rastoka i Dejan Bilbija, saradnja je dogovorena i sa Stefanom Gavranovićem koji je prethodnih šest mjeseci proveo u Njemačkoj.

Epizoda u tamošnjem niželigašu Pfullendordu za 22-godišnjeg vezistu nije bila pretjerano uspješna, pa je nakon poziva iz Rudara odlučio da se vrati i pokuša pomoći svom matičnom klubu da se vrati u Premijer ligu BiH.

Gavranović je prethodno Rudarov dres nosio od 2015. do 2019. godine i za to vrijeme je odigrao tačno stotinu utakmica. Pritom je postigao i jedanaest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Na ovaj način nastavlja se rad na jačanju baze domaćih igrača, koji su prošli klupsku omladinsku školu. U narednim periodu planirano je dalje jačanje igračkog sastava", poručuju iz Rudara.

Rudar se, podsjetimo, u 1. ligi RS nalazi na drugom mjestu sa osam bodova manje u odnosu na vodeću Krupu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi