Ugovor sa Rudarom potpisao i Bilbija
Foto: Rudar Prijedor

Nakon Marinka Rastoke

Ugovor sa Rudarom potpisao i Bilbija

U prostorijama FK Rudar Prijedor predstavljeno je još jedno novo pojačanje.

Nakon što je saradnju sa drugoplasiranim timom 1. lige Republike Srpske dogovorio doskorašnji član Slobode Marinko Rastoka, ugovor je potpisan i sa mladim Draganom Bilbijom.

Bilbiji je ovo ujedno i svojevrsna nagrada za odlične partije koje je pružao u omladinskom pogonu Rudara, gdje je jedan od najtalentovanijih fudbalera, a Prijedorčanima se obavezao na trogodišnju saradnju.

"Radi se o jednom od najtalentovanijih fudbalera iz sadašnje generacije juniora. U narednom periodu ćemo se osloniti više na vlastiti omladinski pogon i iz njega crpiti najkvalitetnije igrače. Bilbija je jedan od njih na kojem ćemo da gradimo budućnost našeg kluba", rekao je sportski direktor kluba Saša Stević.

Zbog ugovora je sretan i Bilbija.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"San svakog igrača je da jednog dana postane prvotimac. Želim se zahvaliti treneru u juniorskom pogonu, zatim Igoru Jankoviću i čelnicima kluba koji su mi ukazali povjerenje. Nastojat ću da opravdam povjerenjem i dokažem da nisu pogriješili što su me prekomandovali u prvi tim. Ovu godinu ću pamtiti dugo, po najljepšem", poručio je Bilbija.

U zimskom prijelaznom roku Rudar će angažovati još nekoliko kvalitetnih fudbalera kako bi bio konkurentniji u borbi za plasman u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi