Promjene u strukturama Akademije FK Sarajevo: Imenovan je i novi direktor
FOTO: FK Sarajevo

Omladinske selekcije sa novim štabovima

Promjene u strukturama Akademije FK Sarajevo: Imenovan je i novi direktor

H. Zilić

U FK Sarajevo će po svemu sudeći biti aktivna zima i pauza između polusezona, a klub je danas najavio promjene i u dijelu Akademije kluba kada su u pitanju omladinske selekcije kluba.

Promjene se odnose na strukturu Akademije, tačnije za trenere svih uzrasnih kategorija kluba, a bilo je promjena i na pozicijama trenera golmana.

FK Sarajevo je o svemu javnost obavijestio saopštenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

"FK Sarajevo donio je određene izmjene u strukturama Akademije. Zvanično je imenovan novi direktor, Srđan Karić koji ima ogromno iskustvo u skautingu, kao i saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz sporta. Pored direktora, u redove Akademije stižu još četiri pojačanja u stručnom štabu.

Trener juniora bit će Ante Bratić. Ante je već više od 7 godina trener u omladinskim kategorijama, a mnogi ga zasigurno poznaju kao majstora malog fudbala. Sa U17 ekipom NK Domžale osvojio je i titulu prvaka države u sezoni 2020/21.

Oglasi

Trener kadeta će u nastavku sezone voditi dobro poznato lice, Danijel Stojanović. Nakon što je prošle godine osvojio duplu krunu sa juniorima Akademije FK Sarajevo napustio je mjesto trenera u Akademiji, a u novom angažmanu bit će zadužen za kadetsku selekciju.

Promjene su se desile i na poziciji trenera golmana, tako da će od iduće polusezone na mjestu trenera golmana kadetske selekcije biti zadužen Ratko Dujković. Većinu svoje fudbalske karijere je proveo na terenima Bosne i Hercegovine, a uspio je osvojiti i trofej naše države u sezoni 2013/14.

Novi trener golmana u juniorskoj selekciji će biti Adis Nurković. Još jedan golman koji je većinu igračke karijere proveo na našim terenima. Obnašao je funkciju glavnog trenera golmana u zeničkom Čeliku od 2020. godine, a od sada će biti zadužen za U-19 selekciju Akademije FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Iz FK Sarajevo su imenovanim trenerima poželjeli dosta sreće u radu i novim izazovima s omladincima FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Sto vise strucnjaka to slabiji rezultati. Mirza Varesanovic je proljetos u Hercegovini pokupio 9 bodova (Zrinjski, Velez i Siroki Brijeg) i klub nabijao gol razliku. A sada sa silnim strucnjacima od ova 3 tima iz hercegovine: 0 bodova. Tu je ta razlika. Zali Boze onih idiota s sjevera koji nisu imali pametnijeg posla nego otjerati najboljeg trenera i nabijati novcane kazne klubu.
3 1
Ecosport
FK NeZnaSeKoPijeAKoPlaća
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi