Velike promjene u Akademiji FK Sarajevo

Unatoč dobrim rezultatima

Velike promjene u Akademiji FK Sarajevo

Edmir Škorić

Nakon turbulentne sezone u kojoj je ipak izborena Evropa, krenule su promjene u Fudbalskom klubu Sarajevu, a značajne promjene prave se i u omladinskom pogonu, pa je tako prema neslužbenim informacijama došlo do određenih smjena.

Krajem godine Fudbalski klub Sarajevo imenovao je Srđana Karića za novog direktora klupske Akademije, a samo pola godine kasnije je završio svoju epizodu na Koševu.

Srđan Karić, koji ima ogromno iskustvo u skautingu, a također i saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz sporta, dobio je priliku da radi kao šef Akademije FK Sarajevo, no kako piše Klix otkazana mu je saradnja, unatoč dobrim rezultatima. Osim njega, bez posla navodno ostaju i Ante Bratić, trener juniora Sarajeva te Adis Nurković trener golmana u omladinskom pogonu.

Tragom informacije kontaktirali smo i PR službu Fudbalskog kluba Sarajevo, ali za sada nismo dobili odgovor.

Inače, juniori i pioniri osvajali su prvenstva BiH, dok su kadeti bili viceprvaci države, ali uprkos dobrim rezultatima u sezoni Karić "nije preživio" i Bordo klub će u narednom periodu imenovati novog direktora Akademije.

Oglasi

Svoju karijeru je Karić počeo kao skaut još 2012. godine u Lian Sports GmbH agenciji koja predstavlja jedne od najvećih igračkih imena.

Nakon završetka saradnje sa Lian Sports obnašao je funkciju skauta u FK Partizan od 2017. do 2018. godine. Zatim prelazi u FK Crvena Zvezda gdje je bio glavni skaut sve do novembra 2022. godine. Tada postaje direktor Unnak Sports agencije, te je funkciju zadržao sve do danas.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U protekloj sezoni bio je saradnik u NK Domžale gdje je usko sarađivao sa sadašnjim stručnim štabom Sarajeva i sportskim direktorom Senijadom Ibričićem.

Ibričić i Rožman trenutno su uposlenici Sarajeva, sa aktivnim ugovorima, ali i oni bi veoma brzo mogli postati bivši, tako da će Sarajevo doživjeti značajne promjene između dvije sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Zašto stalno mijenjas isma? Zašto? Gubis povjerenje i navijača. Sutnuo si dzenu da dovedeš ovoga i sada i njega šutiš? Zašto prijetite ljudima sada?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi