Uščuplić pred meč Lige prvaka: "Volio bih da sutra bude pun stadion, momci to zaslužuju"

Juniori Sarajeva dočekuju Rukh

Uščuplić pred meč Lige prvaka: "Volio bih da sutra bude pun stadion, momci to zaslužuju"

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Juniori Sarajeva sutra igraju na svom terenu revanš utakmicu prvog kola playoffa Lige prvaka protiv ukrajinskog Rukha, a u bordo taboru održana je i press konferencija pred ovaj meč.

Igrači Sarajeva su prije tri sedmice ostvarili odličan rezultat na gostovanju kod Rukha koji je bio apsolutni favorit, no na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Sarajevo je imalo prednost gotovo cijeli meč, no domaćin je uspio na kraju da dođe do remija. Ipak, za bordo tim ovo je odličan rezultat, te će sutra bordo momci imati šansu da naprave veliko iznenađenje i plasiraju se dalje.

Tim povodom održana je i press konferencija Sarajeva, a prisutnim se obratio trener ovog tima Dženan Uščuplić.

"Prije svega da čestitam klubu 77. rođendan. Ovaj meč dočekujemo u dobrom raspoloženju, kroz prvenstvo igramo dobro i prije te prve utakmice s Ukrajincima rekao sam da momci trebaju da uživaju i definitivno stojim iza toga i ovu drugu. Ekipa Rukha izuzetno kvalitetna, dosta agresivna i imaju par dobrih pojedinaca koji mogu da riješe utakmicu", rekao je Uščuplić na početku i nastavio.

"Ono što je pozitivno od prvog meča je ono što smo ih upoznali, ali i oni su nas. Spremali smo se da odgovorimo na tu njihovu neku agresivnost i da kroz miran pas da ih stavimo pod kontrolu".

Oglasi

Sutra će momci imati priliku prvi put da igraju pred velikim brojem navijača, da li će to biti pritisak?

"Volio bih da bude pun stadion ako je to moguće da momci osjete kako je igrati pred našim navijačima i koristim ovu priliku da ih pozovem da dođu u što većem broju. Momci su to radom i zalaganjem zaslužili. Ja im ne pravim nikakav pritisak i želim da uživaju sutra", zaključio je Uščuplić.

Pored Uščuplića na press konferenciji bio je i Bakir Nurković koji je otkrio očekivanja od sutrašnjeg meča.

"Čestitam rođendan našem klubu prije svega i velika mi je čast što sam po prvi tu na press konferenciji. Prvi meč smo odigrali jako dobro s obzirom da smo debitantni u Ligi prvaka. Vidjeli smo njihove i dobre i loše stvari i lakše će nam biti da to pokušamo riješiti na najbolji način, te da pred našim navijačim slavimo pobjedu", rekao je Nurković.

Podsjećamo, sutrašnja utakmica između Sarajeva i Rukha igra se od 16 sati na stadionu Koševo.

Top Komentari

Kakaks
Sretno !
1 0
FahrudinKonjHodzic
vid mutavog i krezavog djene
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi