Parola na sjeveru: Navijači Sarajeva spremili "dobrodošlicu" igračima Borca

Derbi se igra od 19 sati

Parola na sjeveru: Navijači Sarajeva spremili "dobrodošlicu" igračima Borca

S. Mlaćo

Derbi susret 26. kola Premijer lige igra se danas od 19 sati na stadionu Koševo u Sarajevu.

Sarajevo će ugostiti Borac, a vatreno je uoči meča.

Navijači Borca jučer su ispratili svoje ljubimce uz gromoglasnu pjesmu te parolu "Je** Sarajevo", a sada je stigao odogovor i navijača Sarajeva.

Naime, gostima je spremna dobrodošlica parolom na sjevernoj tribini, a označena su četiri slova kao poruka prvom čovjeku NS BiH Vici Zeljkoviću.

"Dobro došli vicešampioni".

Opis nije dostupan.

Oglasi

Sarajevo je trenutno prvoplasirano sa 52 boda, dok Borac ima pet bodova manje. Oba tima su u dosadašnjem dijelu sezone ostvarila po 15 pobjeda, dok Sarajevo ima još sedam remija i tri poraza. S druge strane Borac ima osam poraza i tek dva remija u ovoj sezoni.

Sigurno je da nas na Koševu večeras od 19 sati očekuje itekako zanimljiva utakmica, a kvote za ovaj meč u bogatoj ponudi spremila je i kladionica MOZZART, te sigurno nećete naći nigdje veće kvote na svijetu.

Jasno je da Sarajevo ima ulogu favorita, a kvote su itekako primamljive što se tiče eventualne pobjede oba tima, ali čak i u slučaju remija. Kvote za derbi Sarajevo - Borac možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je tradicija u pitanju, Sarajevo je u duelima sa Borcem, pogotovo u posljednjih nekoliko godina, mnogo uspješnije, a ekipa iz Banja Luke posljednji put je pobijedila Sarajevo prije nešto više od šest godina.

Prvi susret četvrtfinala Kupa su 11. marta 2015. na Koševu igrali Sarajevo i Borac, koji je slavio 2:1. Pogotke za Borac su tada postigli Jevtić i Subić, koji i danas nastupa za ekipu iz Banja Luke, dok je za Sarajevo pogodio Okić.

Od tada su ova dva tima odigrala deset mečeva, devet u prvenstvu i jedan u Kupu, a Borac nijednom nije teren napustio uzdignutih ruku. Sarajevo je upisalo sedam pobjeda, dok su tri meča završena bez pobjednika.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Hahaha, Pitarima niko ravan nije! Jao kako im ga šuknuše
48 9
Neddim1
Kad im je prekinuo ligu nisu se horde nesto puno bunile. Cak su i demonstrativno proslavljali poklonjenu titulu. Karma dolazi po svoje.
16 37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi