Uzbudljivo je u Premijer ligi za juniore: Željezničar pao kod fenjeraša, Velež 'razbio' Sarajevo
Juniori Sarajeva i dalje drže lidersku poziciju

Da li će se zakuhati u borbi za prvaka?

Uzbudljivo je u Premijer ligi za juniore: Željezničar pao kod fenjeraša, Velež 'razbio' Sarajevo

S. Mlaćo

Uzbudljivo je bilo u Omladinskoj Premijer ligi za juniore tokom vikenda. Vidjeli smo između ostalih težak poraz lidera FK Sarajevo, ali i pravu senzaciju u Gradišci gdje je posljednjeplasirana Kozara ugostila FK Željezničar.

Bordo momci su na liderskoj poziciji, ali sada su upisali tek drugi poraz ove sezone (0:4). Velež je bio itekako raspoložen, a briljirao je Amar Milak koji je postigao dva pogotka.

Po jedan su dodali Omar Kuko i Samir Halilagić. Radi se o nogometašima koji dobijaju priliku rada i sa seniorskim timom Veleža, pa se to itekako osjeti.

Poraz Sarajeva iskoristio je Zrinjski koji je savladao FK Željezničar Sport Team i slavio sa 3:0. Strijelci za Plemiće bili su Rino Ivanković, David Ivanković i Danijel Puljić, te Mostarci sada imaju pet bodova zaostatka, ali Sarajevo ima i meč manje.

Da li je realno da se do kraja sezone 'zakuha' u borbi za prvaka, ostaje da se vidi.

Ubjedljivi su u ovom kolu bili i juniori FK Tuzla City koji su sa 5:0 savladali FK Krupa. Strijelci za domaće biili su Emrah Sakić, Vedad Garčević, Azur Fehrić, Jusuf Fačić i Harun Mujkić.

Oglasi

Slavila je i tuzlanska Sloboda i to na gostovanju kod Zvijezde 09 1:0. Junak gostiju bio je Ajdin Duvnjak koji je u 17. minuti postigao jedini pogodak na meču.

Ubjedljiv je kod kuće bio i banjalučki Borac koji je napunio mrežu Radnika iz HAdžića, a bilo je 4:0. Hat-trick je upisao Luka Divljak, a jedan je dodao Filip Sarić.

Pravu malu senzaciju vidjeli smo u duelu Kozare iz Gradiške i sarajevskog Željezničara. Domaći su do ovog kola imali tek osam bodova na svom kontu i 'zakucani' su za dno, no uspjeli su savladati Plave sa Grbavice 2:1.

Kristijan Janković je doveo Kozaru u vodstvo, izjednačio je Dženan Šabić u 61. minuti, a konačnih 2:1 je postavio Aleksandar Komlenić u 71. minuti.

Široki Brijeg pod palicom Juana Manuela Vareee igra sjajno. U ovom kolu Širokobriježani su sa čak 6:1 savladali Radnik iz Bijeljine. Vidjeli smo i dva hat-tricka. Postigli su ga Filip Matić i Luka Puljić, a jedini pogodak za goste djelo je Luke Jovanović koji je gostima donio vodstvo na meču, što je samo 'naljutilo' domaće i onda su zablistali.

Kada je lista strijelaca u pitanju, prvi strijelac lige je sjajni Dženan Puce iz FK Velež sa 14 pogodaka, a 13 je dodao Gojko Jelić iz Širokog Brijega. Po 11 su postigli Ernad Babaluk iz Željezničara, Armando Bobaj iz Kozare i Mahir Rahimić iz Zvijezde 09.

Na deset su Filip Matić iz Širokog Brijega i Dženan Šabić iz FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Na tabeli je lider FK Sarajevo sa 40 bodova, te utakmicom manje, a radi se o duelu sa FK Borac. Zrinjski ima 35, Velež 32, a Široki Brijeg 30. Željezničar je tek peti sa 27.

Na dnu je Kozara sa 11 bodova, Radnik iz Hadžića ima 12, a Radnik iz Bijeljine 15.

Top Komentari

mido1921
Ćuriću jel te dosta? Goni se i povedi jarane.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi