Juniori Sarajeva korak bliže tituli, kiks Zrinjskog, pobjeda Željezničara

Omladinska Premijer liga

Juniori Sarajeva korak bliže tituli, kiks Zrinjskog, pobjeda Željezničara

S. Mlaćo

Odigrani su susreti 15. kola Premijer omladinske lige naše zemlje. 

Lider FK Sarajevo je slavio na gostovanju kod Kozare iz Gradiške sa 3:1. Za bordo tim strijelci su bili Sergej Popović, Harun Pločo i Ognjen Šešlak, dok je Vuk Marić postavio konačnih 3:1.

Nade FK Željezničar slavile su na gostovanju kod Radnika iz Bijeljine 2:1. Ernad Babaluk je doveo goste u vodstvo, na 2:0 je povisio Davud Alibašić, te je sve bilo riješeno.

Radnik je uspio samo preko Miće Jevtića smanjiti na 2:1, što je bio konačan rezultat meča.

Široki Brijeg je čak sa 7:0 demolirao Radnik iz Hadžića. Hat -trick je upisao Filip Matić, dva pogotka je dodao Gojko Jelić, a po jedan Marko Matić i Luka Puljić.

Velež i Krupa su remizirali u susretu bez pogodaka (0:0), a tri boda su upisali nogometaši Slobode na gostovanju kod FK Borac.

Oglasi

Bilo je 3:1 za Tuzlake koji su poveli pogotkom Ensara Mešića, a izjednačio je u 64. Sergej Bogdanić. U posljednjih deset minuta Sloboda stiže do dva gola i pobjede.

Najprije je pogodio Amar Jogunčić, da bi u sudijskoj nadoknadi pogodio Emel Gerović.

Mostarski Zrinjski nije uspio do tri boda kod Zvijezde 09. Marko Brkić je pogodio za vodstvo Zvijezde, da bi konačnih 1:1 postavio Danijel Puljić.

Pogodaka nije bilo ni u duelu Tuzle City i FK Željezničar Sport Team (0:0).

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Kada je tabela u pitanju, FK Sarajevo je povećao prednost nad Zrinjskim. Sarajevo ima 40 bodova, Zrinjski sada 29, koliko ima i FK Velež. Željezničar je na 27 uz utakmicu manje.

Na dnu je Kozara sa sedam bodova, dok Radnik iz Hadžića ima 11. Po 14 imaju Krupa i Tuzla City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi