Zrinjski deklasirao Tuzlu City, Argentinac Varea se vratio na Grbavicu i odnio tri boda
Detalj sa današnjeg meča na Grbavici

Omladinska Premijer liga za juniore

Zrinjski deklasirao Tuzlu City, Argentinac Varea se vratio na Grbavicu i odnio tri boda

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Ovog vikenda igraju se susreti 16. kola Omladinske Premijer lige naše zemlje za juniore.

Već jučer juniori Zrinjskog su savladali Tuzlu City sa čak 7:1. Zrinjski je briljirao, posebno u drugom poluvremenu,a domaći su poveli pogotkom Davida Šunjića u šestoj minuti.

Gosti se vraćaju u meč preko Azura Fehrića u sudijskoj nadoknadi, ali onda pravi potop.

Hat-trick je upisao Marko Begić, dva pogotka je dodao Marko Kozina, te jedan Borna Filipović za konačnih 7:1.

Danas od 12 sati snage su na pomoćnom terenu Grbavice odmjerili Željezničar i Široki Brijeg. Viđena je veoma zanimljiva utakmica i na kraju pobjeda gostiju 3:1.

Gosti su bili bolji rival u prvom poluvremenu, poveli su preko Gojka Jelića u 15. minuti, te imali još nekoliko dobrih prilika. U jednoj situaciji tražili su i penal, no nije tako mislio glavni sudija Nihad Ljajić iz Sarajeva.

Oglasi

Željezničar u nastavku stiže do izjednačenja i nade da može do tri boda. Nakon kornera pogodio je Aner Alagić u 63. minuti.

Ipak, u samoj završnici dva pogotka gostiju vrijedna tri boda. Luka Puljić je pogodio u 83. minuti, a pet minuta kasnije isti igrač pogađa u 88. minuti za 3:1.

Široki Brijeg sada ima 27 bodova, kao i Željezničar te su ova dva tima na diobi četvrte pozicije, no Plavi imaju i utakmicu manje koju će odigrati u srijedu protiv FK Željezničar Sport Team.

Treba istaći da juniore Širokog Brijega sa klupe predvodi Argentinac Juan Manuel Varea, nekadašnji igrač Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Varea je svojevremeno bio najbolji stranac u Premijer ligi, pružao je sjajne partije u dresu Širokog Brijega, a ostavio lijep trag i na Grbavici, te mladi nogometaši od njega sigurno imaju šta da nauče.

Varea je rođen u Argentini, ali životni put odveo ga je u našu zemlju gdje i sada živi sa svojom porodicom. Nedavno je upisao A trenersku licencu te uspješno odradio prvi semestar u organizaciji NS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi