Sarajevo željelo pobjedu na Policama, ali sve je ostalo samo na željama

Bordo tim je imao plan osvojiti sva tri

Sarajevo željelo pobjedu na Policama, ali sve je ostalo samo na željama

E. Škorić

U jednom od današnjih mečeva 24. kola Premijer lige BiH Leotar i Sarajevo podijelili su bodove odigravši 1:1.

Bordo tim je prije nešto više od mjesec dana slavio s 2:0 u Trebinju, no ovaj put morao se zadovoljiti samo jednim bodom, iako su gosti s Koševa imali želju da ostvare pobjedu s kojom bi se primakli svom cilju, a to je plasman u Evropu.

Uostalom, trećeplasirani Borac kojeg jure nije pobijedio u Prijedoru, pa je time žal za prosuta dva boda još veća. Rano je viđen pogodak na Policama, nakon samo desetak minuta. Todorović je poslao loptu za Krstovskog, ovaj šutira snažno, Dizdarević brani, a odbijenu loptu Dujaković sprema u mrežu.

No, slavlje domaćina trajalo je samo sedam - osam minuta, pošto je Hamza Čataković pogodio za izjednačenje, a sredinom prvog dijela Suljić dobro šutira, malo neprecizno, pa ostaje 1:1 na semaforu.

Do odlaska na odmor Leotar je mogao ponovo do vodstva, Todorović je imao veliku šansu, ali je Mujakić uspio da ga izblokira u posljednji čas.

Na otvaranju drugog dijela Todorović ponovo prijeti, ovaj put iz slobodnjaka, ostaje 1:1. Na drugoj strani loš udarac Đokanovića, a u 71. minuti je najbolju šansu imao Avramovski, no Puletić je odbranio i spasio Leotar.

Do kraja meča je i Ahmetović bio u šansi, ali mreže se više nisu tresle i Leotar je osvojio veoma vrijedan bod u duelu sa favoritom s Koševa, koji danas nije puno pokazao po teškom terenu u meču sa mnogo faulova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u srijedu igra protiv Igmana prvi meč polufinala Kupa BiH, a za vikend dočekuje ekipu Rudara iz Prijedora.

Leotar - Sarajevo 1:1

LEOTAR: Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Todorović, Dujaković, Santrač, Medan, Đurić, Perišić, Chichba.

SARAJEVO: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Šećerović, Varešanović, Mujakić, Avramovski, Čataković, Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TMilidza
Želji ae smijali kaže ne mogu Leotara da pobjede, vazda pitare stigne ismijavanje drugih
22 9
user1627322078
Jel Mirvic slavi u svlacionici sa igracima, pitam za druga?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi