Fantastične vijesti za Željezničar na kraju godine: Od Općine Novo Sarajevo će dobiti 800.000 KM

Usvojen budžet za narednu godinu

Fantastične vijesti za Željezničar na kraju godine: Od Općine Novo Sarajevo će dobiti 800.000 KM

Endin Čaušević

Pred sami završetak 2022. godine za FK Željezničar stigle su još jedne odlične vijesti.

Prije nekoliko dana klub s Grbavice objavio je da im je produžen rok za otplatu duga Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine i to do juna 2023. godine zbog čega se u klubu sigurno lakše diše.

Međutim, tu nije bio kraj lijepih vijesti za Željezničar jer su iz ovog kluba s novim informacijama ponovo obradovali svoje navijače.

Naime, iz Općine Novo Sarajevo stigle su odlične vijesti za Plave. Sinoć je usvojen budžet za 2023. godinu prema kojem će klub s Grbavice dobiti 800.000 KM.

Iz Željezničara su objasnili da grant za klub iznosi 400.000 KM, dok drugi dio istog iznosa će se odnositi na rad Omladinske škole kluba s Grbavice.

"Uspješnu godinu po mnogim poslovnim parametrima završavamo jako dobrim vijestima iz Općine Novo Sarajevo. Sinoć je usvojen budžet za 2023. godinu, a zahvaljujući načelniku dr. Hasanu Tanoviću i općinskom vijeću, FK Željezničar će dobiti 800.000 KM. Grant za FK Željezničar iznosi 400.000 KM, a drugi dio iznosa odnosi se na rad i funckionisanje Omladinske škole FK Željezničar", saopštili su iz Želje i dodali.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zahvaljujemo se načelniku Tanoviću i svim vijećnicima koji su podržali budžet i prepoznali profesionalan i transparentan rad Kluba, kao i važnost ulaganja u najveći sportski kolektiv i omladinu, te su tako saradnju Općine Novo Sarajevo i FK Željezničar podigli na još viši nivo".

Uspješnu godinu po mnogim poslovnim parametrima završavamo jako dobrim vijestima iz Općine Novo Sarajevo. Sinoć je...

Posted by FK Željezničar on Saturday, December 31, 2022
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Na lijekove ih potrosili akobogda! Dok nam se organizuju sergije za lijecenje bolesnih, oni daju pare kriminalcima i kamatarima.
5 6
Divovi sa Koševa, budžet 10 miliona eura!!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi