FK Sarajevo i HŠK Zrinjski su se oprostili od Evrope, ali su napunili kasu

Odlična zarada

FK Sarajevo i HŠK Zrinjski su se oprostili od Evrope, ali su napunili kasu

A. Čaušević, foto: V. Bernadić

BiH više nema predstavnika u evropskim takmičenjima za ovu sezonu nakon što su u trećem pretkolu Evropske lige ispali Sarajevo i Zrinjski.

Bh. prvak i vicepvrak su pokazali zube protiv BATE-a i Malmea u revanš mečevima, međutim remi (0:0) i pobjeda (1:0) nisu bili dovoljni za prolazak dalje.

Iako u ovoj sezoni više neće igrati međunarodne utakmice Bordo tim i Plemići su odlično pazarili od ovoljetnih nastupa u UEFA klupskim takmičenjima.

Sarajevo je zaradilo 820.000 eura. Za nastup u prvom pretkolu Lige prvaka protiv Celtica zarađeno je 280.000 eura, a isti iznos je inksiran i za nastup u trećem pretkolu Evropske lige protiv BATE Borisova.

Obzirom da se nije plasirao u grupnu fazu ni Lige prvaka ni Evropske lige Sarajevo kao prvak BiH iz prošle sezone pripada dodatnih 260.000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ukupna zarada Zrinjskog iznosi 780.000 eura. Za prolazak prvog pretkola Evropske lige protiv Akamedmije Pandev inkasirano je 240.000 eura, izbacivanje Utrechta u drugoj rundi kvalifikacija je donijelo 260.000 eura, dok je ispadanjem od Malmea u trećem pretkolu zarađeno 280.000 eura.

Ove sezone BiH su u UEFA takmičenjima predstavljali još Radnik i Široki Brijeg. Klubovi iz Semberije i Hercegovine su za nastup u prvom pretkolu Evropske lige dobili po 240.000 eura.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Samo puni kesu i nek nema malog zelje selje, bolje cetnici i ustase nego zeljo :D
26 0
konjnakvadrat
Tromjesecna zarada cevabdzinice na bascarsiji
0 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi