Horde zla zaslužuju čistu desetku za koreografiju na sjevernoj tribini

U čast Keliju

Horde zla zaslužuju čistu desetku za koreografiju na sjevernoj tribini

E. Škorić

Fantastična atmosfera vlada na stadionu Bilino Polje gdje se od 19 sati igra finale Kupa BiH između Veleža i Sarajeva.

Spektakl je najavljen i prije samog meča kada su i jedni i drugi navijači u velikom broju stigli u Zenicu, a od prve minute na tribinama vlada izuzetna atmosfera. Stadion je popunjen navijačima timova koji će se bore za trofej, ali i za plasman u Evropu.

Navijači Sarajeva su za ovu priliku spremili spektakularnu koreografiju s posvetom legendi Želimiru Vidoviću Keliju, koji je svirepo ubijen prije 30 godina.

Poginuo je u humanoj misiji, prevozeći ranjenike iz sarajevskog naselja Dobrinja prema bolnici Koševo. Popularni Keli je rođen 17. novembra 1953. godine u Sarajevu.

Na Koševo je stigao u ljeto 1974. godine iz sarajevske Bosne. Debitovao je za prvi tim 14. augusta 1974. godine u utakmici Kupa, protiv Igmana sa Ilidže.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Aferim...
8 0
Kiss
Plavac sam ali svaka čast na koreografiji
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi