Slovenski napadač neće biti novo pojačanje FK Sarajevo
Bizjak u dresu Domžala FOTO: EPA

Bizjak je dijelio svlačionicu sa Senijadom Ibričićem

Slovenski napadač neće biti novo pojačanje FK Sarajevo · Saznajemo

Samir Mlaćo

Prelazni rok za FK Sarajevo nije završen. Najavio je to prije par dana i šef struke Simon Rožman, te ostavio mogućnost da još jedna 'lasta' se pojavi do početka drugog dijela sezona.

Danas je već poznato da će Besim Šerbečić i Enedin Mulalić u nove izazove. Šerbečić je dogovorio posudbu u Super ligi Srbije, tačnije u Radničkom iz Kragujevca, dok će Mulalić ostati u Premijer ligi.

Njegov novi klub je Zvijezda 09 i svi vjeruju da će imati mnogo veću minutažu nego na Koševu, gdje je upisao dva nastupa u protekloj polusezoni. U međuvremenu, slovenski mediji prenijeli su informaciju da je klub sa Koševa zainteresiran za Lovru Bizjaka.

Bizjak je tridesetogodišnji slovenski napadač koji je trenutno bez kluba, a navodno ima i ponuda iz Njemačke te Turske. Slovenci navode da Simon Rožman dobro poznaje Bizjaka, ali i Senijad Ibričić koji je sa njim dijelio i svlačionicu u Domžalama.

Radi se o iskusnom nogometašu, koji može doći sa "čistim" papirima, no do transfera u FK Sarajevo neće doći. Provjerili smo to u FK Sarajevo i kazali su nam da Bizjak sigurno neće biti novo pojačanje.

I dalje su ostavili mogućnost dolaska još nekog pojačanja, no čini se da prelazni rok polako za bordo klub završava. Kako je i najavljeno, mnogo promjena nema, a Sarajevo je od jučer u Umagu gdje će obaviti završni dio priprema.

Oglasi

Prvi dio bordo momci su odradili u Čitluku, te proteklog petka odigrali i jedan prijateljski meč.

Rival je bio FK Radnik Hadžići, a na kraju je završilo 4:0. Strijelci za FK Sarajevo bili su Almedin Ziljkić, Ajdin Hasić, Nemanja Anđušić i Renan Oliveira.

Podsjetimo, sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić najavio je na prozivci da neće biti puno promjena, ali dodao da klub želi pomoći igračima koji su bez veće minutaže. Ibričićeve riječi zaista se sprovode u djela, što nije teško prepoznati.

"Nećemo ići mnogo na promjenu ekipe, nema smisla, do sada smo napravili puno dobrih stvari i do ljeta ćemo probati napraviti pravu ekipu, a onda ćemo vidjeti. Zeljković odlazi na posudbu, u tom smjeru idu Trako i Mulalić. Naravno da se za igrače koji nisu u prvom planu gleda rješenje da idu igrati", kazao je Ibričić, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tu su od ranije Balta i Šerbečić, i za njih se traži rješenje, također i Mario Vrančić. Pokušavamo da nađemo rješenje da su svi zadovoljni. Jer, iskreno, treba razumjeti i trenere. Ne može se raditi sa 30 igrača, ne može ih više od 11 igrati. Želimo biti fer i prema njima, dali smo im mogućnost da nađu sredinu gdje će više igrati. To je tako u ovom poslu."

Trako je u međuvremenu otišao u Sjevernu Makedoniju, Zeljković u Uzbekistan, a danas su poznati novi klubovi Šerbečića i Mulalića. Šta će biti sa Baltom i Vrančićem, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Otjerat ce Ziljkica, da bi mogli SVOJE PANJEVE iz SLOVENIJE DOVODITI..MA BRAVO..
0 2
Drakula
Ne treba napadac,Oliviera i Čatakovic su vrhunski. Hamza sa klupe golove daje a i moze uletit vazda pored Renana da ga zamjeni kvalitetno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi