Ibričić pred početak priprema FK Sarajevo: "Nećemo mnogo mijenjati, nema smisla"
Sportski direktor FK Sarajevo pred početak priprema.

Sportski direktor kluba s Koševa

Ibričić pred početak priprema FK Sarajevo: "Nećemo mnogo mijenjati, nema smisla"

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo pali motore. Pred početak priprema izjavu za klupsku stranicu dao je sportski direktor tima s Koševa, Senijad Ibričić.

Danas je s radom počeo FK Sarajevo. Pripreme za proljetni dio sezone su krenule, što je s nestrpljenjem čekao Senijad Ibričić, sportski direktor kluba.

"Danas smo počeli s radom, u novu godinu smo ušli današnjim danom. Najbitnije je da su svi igrači došli, da su svi zdravi, odmorni i mislim da i oni jedva čekaju da počnu sa radom", istakao je.

Zatim je govorio o igračkom kadru. Ističe da nema smisla da se ekipa mnogo mijenja u odnosu na jesenji dio sezone.

"Do sada smo doveli pet igrača, dva golmana i tri igrača. Možda se mogu desiti još jedan ili dva dolaska, možda isto toliko odlazaka. Nećemo ići mnogo na promjenu ekipe, nema smisla, do sada smo napravili puno dobrih stvari i do ljeta ćemo probati napraviti pravu ekipu, a onda ćemo vidjeti. Zeljković odlazi na posudbu, u tom smjeru idu Trako i Mulalić. Naravno da se za igrače koji nisu u prvom planu gleda rješenje da idu igrati", kazao je Ibričić, pa nastavio:

"Tu su od ranije Balta i Šerbečić, i za njih se traži rješenje, također i Mario Vrančić. Pokušavamo da nađemo rješenje da su svi zadovoljni. Jer, iskreno, treba razumjeti i trenere. Ne može se raditi sa 30 igrača, ne može ih više od 11 igrati. Želimo biti fer i prema njima, dali smo im mogućnost da nađu sredinu gdje će više igrati. To je tako u ovom poslu."

Oglasi

Plan priprema FK Sarajevo

Od ranije je poznat plan priprema tima s Koševa. Prva sedmica je u Sarajevo gdje bi trebela biti i jedna prijateljska utakmica, a 15.1. se putuje u Međugorje.

U Međugorju će 19. januara odigrati jednu utakmicu, a zatim bordo ekspedicija putuje u Umag.

Tamo će odigrati tri prijateljske utakmice. Susreti su planirani za 24. januar, 26. januar i 31. januar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Proljetni dio sezone FK Sarajevo će otvoriti utakmicom osmine finala kupa. Na Tušnju će izabranici Simona Rožmana gostovati kod Slobode, koja je ranije na istom stadionu izbacila i Željezničar.

Sedam dana kasnije na Koševu će Sarajevo u 19. kolu Premijer lige ugostiti Široki Brijeg.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Bez zaebancije; zasto nebi poslali nekoliko otpisanih na posudbu u Zelju? Njima bi svi oni biki velika pojacanja i dobro bi im dosli u borbi za opstanak a Sarajevu dobro dodje jer su tu na oku. Samo uvesti klauzulu da ne mogu igrati protiv Sarajeva i dobro svima.
4 1
Ham0
I daj brate OTJERAJTE ONOG PENARANDU! On je najveca prevara dovedena u Sarajevo ikada!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi