Potpisi u FK Sarajevo: Bordo tim misli na svoju budućnost
FOTO: FK Sarajevo

Sedam omladinaca potpisalo ugovore

Potpisi u FK Sarajevo: Bordo tim misli na svoju budućnost

Haris Zilić

Aktivan dan je bio u FK Sarajevo gdje je ozvaničeno sedam potpisa, a riječ je o igračima iz omladinskih kategorija Bordo tima čime su na Koševu još jednom potvrdili da misle na svoju budućnost.

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" svoje prve ugovore sa FK Sarajevo potpisala su tri juniora i četiri kadeta Bordo tima.

Iz juniorskog pogona ugovore su potpisali Ognjen Šešlak (2006.), Amer Bašović (2006.) i Faruk Bezdrob (2006.).

Što se tiče kadetskog uzrasta čas da potpišu ugovore dobili su Anes Mehmedović (2008.), Adin Aleta (2007.), Kerim Bajrović (2008.) i Lazar Lajić (2008.).

Riječ je o momcima koji su pružali sjajne patije u svojim omladinskim selekcijama, a na radaru su omaldinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, neki od njih su i aktuelni reprezentativci.

"Ugovori za naše Akademce potvrda su njihovog talenta i predanog rada. S neumoljivim fokusom na razvoj vještina i strateško planiranje, cilj nam je pratiti razvoj svakog igrača i podići ih do njihovog najvećeg potencijala", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Oglasi

Ugovor potpisao momak koji je privukao pažnju regionalnih klubova

Među pomenutim fudbalerima koji su potpisali ugovore našao se i mladi golman Adin Aleta koji je nedavno došao u centar pažnje u regiji.

Aleta je bio na probi u splitskom Hajduku gdje je zadovoljio trenere i skaute, a o njegovim izdanjima pisali su mnogi regionalni mediji. Pomenuti golman je i standardni omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, branio je za U15, U16 I U17 selekciju naše zemlje.

Adin Aleta je još jedan dokaz sjajnog rada sa golmanima u FK Sarajevo, a tu su bili Kovačević, Dizdarević, Šahinović koji su već napravili inostrane karijere, a pored Alete još talentovanih golmana ima u Bordo timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možemo reći da je FK Sarajevo po pitanju golmana napravio velike stvari u posljednje vrijeme.

Pomenuti momci će sigurno potpisima dobiti motiv više u svojim karijerama, a uskoro većinu njih možemo očekivati i sa debijem za prvi tim FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Svaki dan juniori potpisuju ugovore ali noko od njih da zigra za prvi tim. Bar bi trcali i borili se za razliku od onih setaca iz prvog tima koji igraju kao pxxxx
3 0
Delegat
Sa tom akademijom lazete i sebe i sve oko sebe ko neko budala vise pa ko igra osim Buljubasica i njega gurate na klupu a bolji od svih ostallih stidite se vise koliko se ulaze i odakle sve dovodite igrace ma vi unistavate sve sto je iz Sarajeva bagro jedna MRS
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi