Ibričić: Imali smo puno prepreka, navijačima posebno hvala na podršci
Klub je ranije potvrdio raskid saradnje

Napustio je Koševo, a otvoreno govori o mnogim stvarima

Ibričić: Imali smo puno prepreka, navijačima posebno hvala na podršci · Intervju

FK Sarajevo prije par dana je potvrdio da Senijad Ibričić više nije sportski direktor ovog kluba.

Ibričić je tako prema objavi bordo kluba završio epizodu na Koševu, a u FK Sarajevo je nekadašnji bh. reprezentativac stigao početkom nedavno završene sezone.

Iza Sarajeva je burna sezona, izborena je Evropa, a sada slijede nove promjene.

Kontaktirali smo Ibričića povodom objave kluba o jednostranom raskidu ugovora o saradnji.

"Na žalost, došlo je do kraja mog puta u FK Sarajevo. Želim se zahvaliti svima s kojima sam surađivao u ovoj turbulentnoj godini. Prije svega trenerima i igračima koji su davali i zadnji atom snage za rezultat i da kroz kvalitetan rad zidamo napredak.
Želim se zahvaliti Upravi na čelu s predsjednikom Mirvićem za kojeg i danas, iako je naš odnos narušen, vjerujem da daje sve za podršku klubu i želi uspjeh kluba prije svega, a onda i svim ostalima ljudima u klubu koji dišu za bordo boju", prve su riječi Ibričića.

Dotakao se i samog dolaska u FK Sarajevo.

Oglasi

"Kada sam dolazio u Fudbalski klub Sarajevo, glavni cilj bio je plasman u Evropu, ali moj osobni cilj bio je borba za titulu prvaka i, ako ćemo gledati isključivo rezultatski, naravno da nisam zadovoljan, ali puno prepreka je bilo pred nama.

Između ostalog, na dolazak u FK Sarajevo odlučio sam se, jer me je privukao projekat, ali nažalost predsjednikove i moje vizije su se u međuvremenu prestale poklapati, tako da nije bilo smisla da nastavimo saradnju. Želim se zahvaliti predsjedniku što je mom trenerskom štabu i meni davao punu podršku u vrijeme rezultatske krize. Kasnije kad se odnos narušio, puno toga se poremetilo i na površinu je izašlo puno problema u samoj strukturi kluba. Sa jedne strane uslovi su odlični, ali sa druge strane sama struktura u klubu, sistem odlučivanja i savjetnici su problematični.

FK Sarajevo je jedan od najvećih klubova na Balkanu. Nije bitno ko će doći, spominju se razna imena, bitno je da svi koji budu u klubu rade za interes kluba. Uskoro počinje nova sezona, pripreme, plan, puno je posla, a prva evropska utakmica je za mjesec dana... Svakako, želim svu sreću klubu i ljudima koji ga budu vodili".

Zahvalio se svim navijačima Sarajeva na podršci.

"Želim se zahvaliti na podršci, koju sam lično ja, ali i stručni štab, dobijao od svih navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, a posebno od Hordi zla, koje su nam od prvog dana bili javna podrška. Meni je to mnogo značilo, jer njihova podrška nam je bila vjetar u leđa i motiv za rad. Ti momci vole klub više od svega i njihova ljubav prema Sarajevu je očaravajuća.

Međutim, moj put u klubu je došao do kraja i klubu želim mnogo sreće u budućnosti i da ostvare sve zacrtane ciljeve", dodao je Ibričić na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da je Simon Rožman i dalje šef struke FK Sarajevo, ali očekuje se da i Rožmana zadesi ista sudbina kao Ibričića.

Sarajevo će gotovo sigurno uskoro imenovati novog trenera, a spominju se Safet Sušić, Husref Musemić, ali i brojna druga imena.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
4. mjesto je katasytrofa za Sarajevo. Rezultati su bili katastrofalni, nejma ko nas nije nakantao. Bruka. Manite se Musemica i Susica oni samo za parama lete, nije njima do Sarajeva vec samo do para. Sta su to oni do sada dali Sarajevu?? Musemic bio prvak (2 puta ja mislim) ali niko se ne pita koliko je puta trebao biti prvak a nije. Taj je najvise titula prokockao i najvecu otpremninu uzeo i gurnuo klub u financijski ponor. Vratiti Mirzu Varesanovica. Za njegova vremena igrali smo najbolji fudbal u zemlji i lahko postizali golove i osvajali bodove.
3 0
Adohordas
Sramota nek je Mirvica ,ako je cilj bio evropa sta hoce onda??? Koji seljak pa ovo je ruzno otjerati ekipu koja je ostvarila zacrtano.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi