Vladan Kovačević na pragu sjajnog transfera

I Sarajevo će dobro proći

Vladan Kovačević na pragu sjajnog transfera

Nekadašnji golman Sarajeva Vladan Kovačević blizu je transfera.

Već odavno se priča o odlasku Kovačevića iz Poljske, tačnije Rakowa. Brojni svjetski mediji prenijeli su sada informaciju da će Kovačević put Portugala, odnosno da će potpisati za Sporting iz Lisabona.

Portugalska A Bola prenosi da je sve dogovoreno i da je samo pitanje trenutka kada će Kovačević postati novi član Sportinga.

"Dogovor je skoro zaključen sa Portugalcima. Transfer neće preći šest miliona eura", navodi se u tekstu.

Dodaje se da je Kovačević ranije bio i meta Benfike, no sada stiže u drugi portugalski klub.

Navodi se i to da se od Sportinga već oprostio golman Adana, te da je Kovačević njegova zamjena.

Oglasi

Zanimljivo da se u Rakowu dva puta ove sezone Kovačević u Evropskoj ligi susreo sa Sportingom.

Portugalci ga hvale, ističu da ima sjajne reflekse, ali i hvale njegovu igru nogom.

"Trebao je na ljeto 2022. godine pojačati gol Benfike. Kasnije je to i potvrđeno, no dogovor nije postignut. Ostao je u Rakowu i ovaj put će krenuti put Lisabon, ali u Sporting", navodi record.pt.

Kovačević je bio mladi reprezentativac naše zemlje, no kasnije je iskazao jasnu želju da zaigra za selekciju Srbije. Ipak, nije mu dozvoljeno da promijeni nacionalne boje, ali on je i nedavno kazao da neće odustati.

Oglasi

Vjeruje da će jednog dana zaigrati za popularne Orlove.

"Mogu da kažem da to još uvijek nije zatvorena tema. S moje strane ću dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti ili ne, nije na meni. Dat ću sve od sebe, kao i ljudi koji rade oko mene. Da li ću ga obući, to će budućnost da pokaže", rekao je Kovačević u podcastu Alesto.

Za mladu reprezentaciju BiH upisao je sedam nastupa, a dobio je i poziv u A selekciju, no nije upisao minutažu.

Transferu se sigurno raduju i u FK Sarajevo. Sarajevo ima 15 posto od transfera, pa će i na Koševu zaista 'lijepo proći'.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Kovačević je na golu Sarajeva bio od 2016. godine i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH.

Već tri godine ovaj čuvar mreže je član poljskog Rakowa, a dva puta je proglašavan najboljim golmanom sezone u Poljskoj.

Top Komentari

Jas23
Vladan nam je donio mnogo radosti na Kosevu, dvije titule, dva kupa,... za mene uvijek bio i ostao veliki golman! Oko reprezentacije, NS BiH ne bih komentarisao niti pominjao odnose bivsih selektora prema Vladanu. Steta sto Barbarez nije bio na celu 2018. Godine!
2 0
Frane
Zrinjski je dobio 1.741 milijuna KM iz proračuna, Sarajevo 1.58 milijuna, SDA-SDP Vrapčići 2.786 milijuna. Kada to pretvorimo u referentniji kontekst onda je još više zastrašujuće koliko je vaš mit promašen i velik. U postotku vHelež vrapčići dobiva nevjerojatnih 74% svojih prihoda iz proračuna, Zelene Sarajlije 20%, a Zrinjski samo 12% ukupnih prihoda namiri iz državnog proračuna.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi