Treće poluvrijeme derbija na Tušnju: Oglasili su se i navijači Slobode
Detalj sa subotnjeg meča na Tušnju

Ističu da njihovi članovi sigurno nisu napravili incident

Treće poluvrijeme derbija na Tušnju: Oglasili su se i navijači Slobode

Duel Slobode i Čelika u okviru Prve lige FBiH proteklog vikenda nije donio pogotke, no meč je imao treće poluvrijeme.

Naime, kamenovan je autobus NK Čelik i Zeničani su razočarani napustili grad soli.

Iz Čelika za sve služe lošu organizaciju, a sada su se oglasili i navijači Slobode.

Prethodno, Zeničani tvrde da je prekršen i dogovor dva kluba.

"Nakon završetka utakmice službena delegacija NK Čelik je kamenovana od strane navijača FK Sloboda Tuzla čime je načinjena materijalna šteta na autobusu službenog prijevoznika našeg kluba. Smatramo da se navedeni incident dogodio isključivo zbog slabe organizacije domaćina na jučerašnjoj utakmici.

Ovim putem pozivamo nadležne komisije Federalnog saveza da pokrenu disciplinski postupak vezan za nemile događaje na jučerašnjoj utakmici. NK Čelik je poslao i službeni zahtjev za dostavljanje delegatskog izvještaja nakon čega će pokrenuti i naredne korake o čemu ćemo obavijestiti javnost i navijače.

Oglasi

Integritet i sigurnost službenih delegacija na bilo kojoj utakmici ovoga ranga nikad ne bi smio doći u pitanje. Nažalost, kamenovanje autobusa nije bio jedini propust na jučerašnjoj utakmici. Dolazak navijača gostujuće ekipe u 30. minuti i izlazak sa stadiona u 80. minuti “zbog lakše organizacije” utakmice je zaista neprihvatljiv organizacijski propust, pogotovo ako uzmemo u obzir razliku u organizaciji ove derbi utakmice na Bilinom polju u prvom dijelu polusezone.

Također, bitno je i napomenuti da nam je dan pred odigravanje utakmice od strane Uprave FK Sloboda javljeno da reciprocitet oko prodaje ulaznica za gostujuće navijače, odnosno besplatan ulaz na utakmicu, dogovoren u prošloj polusezoni, više ne vrijedi. Naime, službenim dopisom nam je javljeno da će besplatan ulaz na utakmicu imati samo 100 navijača iako je prvobitni dogovor bio da će svi navijači Čelika na Tušnju, u neovisno kojem broju došli, imati besplatan ulaz", naveli su jučer iz Čelika.

Sada popularne Fukare tvrde da njihovi članovi nisu bili dio ovog incidenta.

Navode da su sve kriva odgovorna lica zadužena za sigurnost svih učesnika subotnjeg događaja.

"Povodom nemilih događaja koji su se dogodili nakon utakmice između FK Sloboda i NK Čelik ovim putem želimo da se obratimo javnosti sa ovim saopštenjem.

Oglasi

UG Fukare Tuzla 1987 se ograđuje od incidenta koji se dogodio i ovim putem poručujemo da ni jedan član našeg udruženja nije bio sudionik događaja koji se desio. Osuđujemo ponašanje pojedinca ili grupe pojedinaca koji su kamenjem gađali autobus zeničke ekipe. Navijačka skupina Fukare Tuzla u dosadašnjem dijelu sezone nije napravila ni jedan incident kako na tribinama širom BiH tako i van njih.

Za propuste u organizaciji utakmice i za probleme sa dolaskom i odlaskom gostujućih navijača mediji trebaju da se obrate odgovornim licima, koja su zadužena za sigurnost svih učesnika jednog sportskog događaja.

Ovim putem poručujemo da navijači FK Sloboda, barem oni pravi i istinski, ovakve gluposti i incidente ne bi pravili, pogotovo kada se vodi velika hajka protiv našeg kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

A za neodgovorne pojedince ovo ne važi, tako se ne podržava klub i to je odraz pojedinačne slabosti", naveli su iz navjerniiji navijači Slobode.

Sada se očekuje i reakcija NS FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AJDIN2000
Cuj neko donji od fukara a nema ih 50 kad kod kuce igraju
2 0
AJDIN2000
Eto dosle su Sarajlije I gadjali autobus pustite tu pricu.Ko je kriv sto su navijaci platili kartu a vi niste kad ste bili u Zenici
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi