Haos na stadionu na kojem se igrala Premijer liga protekle polusezone: "Šteta je velika"

Predsjednik kluba razočaran

Haos na stadionu na kojem se igrala Premijer liga protekle polusezone: "Šteta je velika"

S. Mlaćo

Poplave su napravile velike štete u jednom dijelu naše zemlje, a 'nastradao' i jedan veoma kvalitetni stadion. Voda je napravila pravi haos, pa svi čekaju da se 'povuče', kako bi mogli procijeniti štetu.

Poplave su pogodile jedan dio naše zemlje, a danas su stigle i informacije o prvoj žrtvi.

U Bosanskom Novom pronađeno je tijelo jednog starijeg muškarca, Bihać je poplavljen,a  širokom krajine aktivirana su brojna klizišta.

'Nastradao' je i stadion FK Sloboda Bosanski Novi, na kojem su u polusezoni iza nas svoje utakmice igrali i nogometaši banjalučkog Borca.

Naime, zbog brojnih padavina stadion Mlakve je poplavljen.

Većina površine glavnog terena i pomoćnog je pod vodom. Šteta će biti velika (znat ćemo više u budućnost, tj. kada se voda povuče i kada šteta bude utvrđena. Ostaje nam da se nadamo da će se voda što prije povući, odnosno da u narednim danima neće biti obilnijih padavina“, kazali su iz FK Sloboda.

Oglasi

Predsjednik Slobode Mladen Bosančić je također bio razočaran.

“Voda je ušla i u klupske prostorije, neke stvari smo uspjeli sklonuti. Šteta će stvarno biti velika.Mnogo smo uložili u infastrukturu, ali ovakve stvari nas demorališu i ubijaju sve daljnje napore za rad i u ulaganje u nogomet. Situacija je zaista teška, vidjet ćemo šta možemo učiniti“, rekao je Bosančić putem zvanične stranice kluba.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=820030222753958&set=a.460753195348331[/facebook]

Sloboda je član Prve lige RS i trenutno zauzima drugo mjesto sa četiri boda zaostatka sa jesenjim prvakom Krupom.

Ovaj tim je i protekle sezone bio jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto, no nije uspio ostvariti svoj cilj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Slobodu sa klupe predvodi dobro poznato bh. trenersko ime Darko Vojvodić.

Vojvodić je bio prvak i Prve lige FBiH, te Prve lige RS, a sada želi novi naslov sa Slobodom, klub za koji ima samo riječi hvale u svakom pogledu.

Promo

Top Komentari

Hasni
Ima Dodik para
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi