Siguran je još jedan odlazak sa Tušnja
Nalić na Tušnju proziva danas

Nije se nametnuo pa će u nove izazove

Siguran je još jedan odlazak sa Tušnja

Samir Mlaćo

Zimska pauza je iza nogometaša Slobode, a danas će biti održana prozivka izabranika Zlatana Nalića u pohodu na titulu prvaka u Prvoj ligi FBiH.

Tuzlaci igraju i meč osmine finala Kupa BiH protiv FK Sarajevo, pa ranije moraju krenuti sa priprema.

Mnogo promjena u igračkom kadru neće biti, a danas se na prozivci očekuje Amar Kovčić koji je posljednji angažman imao u hrvatskom niželigašu Trnju.

U Tuzlu se vraća i Aleksandar Ignjatović, a kada su odlasci u pitanju, sigurno će biti mjesta i u toj rubrici.

Ono što je za sada jeste da će Tušanj napustiti i mladi golman Faruk Dalipagić. Dalipagić ima 20 godina, a nije se uspio nametnuti pored Azira Muminovića i sada će u nove izazove.

Dalipagić je branio tek u dva meča prvog dijela sezone, a bilo je to protiv Jedinstva iz Bihaća te TOŠK-a iz Tešnja. U navedenim utakmicama Sloboda je slavila bez primljenog pogotka uz ukupnu gol razliku 6:0.

Oglasi

Ovaj mladi čuvar mreže okušao se i u redovima mlađih selekcija Sarajeva i Željezničara, kao i Zrinjskog, a zanimljivo da je bio i u Karlovcu te HNK Gorica.

Navodno, Dalipagić ima par ponuda iz naše zemlje i neće biti iznenađenje ako ostane u bh. nogometu u drugom dijelu sezone.

Pripreme u Međugorju i Etno selu Stanišići

Kako smo već naveli, zbog susreta Kupa BiH Sloboda mora ranije krenuti sa priprema, a poznato je da će pripreme odraditi na dvije destinacije.

Radi se o Međugorju te Etno selu Stanišići gdje će Tuzlaci sigurno imati kvalitetne uslove da se spreme za izazove koji ih očekuju, a posla je zaista mnogo.

Stupčanica se sigurno neće lako predati, a Sloboda ima i veoma težak raspored. U prva dva meča nastavka sezone Tuzlaci će u goste, a u drugom dijelu sezone gostuju i najvećem rivalu u Olovu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi