Sloboda sutra pali motore: Stigao novi igrač, Mujezinoviću nije produžen ugovor

Više informacija u narednim danima

Sloboda sutra pali motore: Stigao novi igrač, Mujezinoviću nije produžen ugovor

Haris Zilić

Bh. klubovi su završili s odmorima i lagano kreću pripreme za drugi dio sezone. Uzbudljivo će biti i u Tuzli gdje FK Sloboda na proljeće očekuje borba za povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sloboda motore plati 10. januara, a u 11 sati zakazana je prozivka nakon toga i prvi trening.

Dosta je turbulnetno bilo u Slobodi posljednjih dana, a u klubu vjeruju da će zadržati prvu poziciju u Prvoj ligi FBiH i u maju proslaviti povratak u društvo najboljih.

Od novih imena u timu, ekipi će se pridružiti Amar Kovčić koji dolazi iz hrvataskog Trnja i to je trenutno jedino poznato od igračkog kadra, a više informacija znat će se u narednim danima, naravno i o eventualnim pojačanjima.

Ono što je također bitno napomeuti je da Adnanu Mujezinoviću dojučerašnjem šefu omladinskih pogona FK Sloboda nije produžen ugovor.

Oglasi

Tuzlaci će imati i dva dijela priprema van svog grada. Krajem mjeseca januara Sloboda će odraditi mini pripreme u Etno selu Stanišići, a krajem februara šest dana će odraditi pripreme u Međugorju pred start proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH.

Sve u svemu, Sloboda će imati puna dva mjeseca za pripreme, a sve s ciljem da s ekipa što bolje pripremi za završne borbe u sezoni.

Ovome dodajmo da će između dva ciklusa priprema Sloboda odigrati i utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine kada će dočekati FK Sarajevo, a termin će biti 10. ili 11. feburar 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, FK Sloboda je jesenji dio u Prvoj ligi FBiH završio kao lider na tabeli sa 36 osvojenih bodova, tri više od ekipe Stupčanica.

Proljetni dio sezone u Prvoj ligi FBiH počinje 9. marta utakmicama 16. kola, a Sloboda će odmah na startu proljetnog dijela na vruće gostovanje u Kakanj kod ekipe Rudara kojem gori pod nogama i očekuje ih grčevita borba za opstanak.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LedeniTuzla
Niko niko samo bodaSlo
0 1
user1582313170
Nek su se riješili grobara Mujezinovića
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti