Nalić: Sutra nas zanimaju tri boda, kako bi bili korak bliže zacrtanom cilju

Optimizam u redovima Tuzlaka

Nalić: Sutra nas zanimaju tri boda, kako bi bili korak bliže zacrtanom cilju

Emir Dindić

U 10. kolu Prve lige FBiH na Tušnju svoj susret odigraće fudbaleri Slobode i Gornjeg Rahića. Pred taj duel organizovana je press-konferencija u prostorijama Slobode gdje su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Zlatan Nalić i fudbaler Harun Hadžibeganović. 

"Što se tiče priprema za ovu utakmicu pripremao se potpuno identično kao i za sve predhodne. Cilj nam je isti, odnosno zacrtan kao i prije. Dobro smo skautirali Gornji Rahić, igrali smo s njima, te kao i u svakoj utakmici cilj su tri boda kako bi nas približili zacrtanom cilju. Mi imamo jedan mali upitnik koji možda i nije upitnik, tačnije dva mala upitnika. Prvi je Mujkić, koji večeras sa mladom reprezentacijom treba da igra utakmicu, te ukoliko bude igrao utakmicu sutra najvjerovatnije neće igrati. A ako ostane na klupi, vrlo vjerovatno da će konkurirati za susret protiv Gornjeg Rahića. Drugi upitnik je Hasanbegović koji je imao povredu ključne kosti, trenirao je sa nama tokom ove sedmice, te na današnjem treningu ćemo vidjeti koliko je spreman za sutrašnji susret.


Ovo je sport, mi nećemo pobijediti sve utakmice. U ovom poslu se podrazumijeva da se utakmice gube, pobjeđuju i igraju neriješeno. Naš cilj je ulazak u Premijer ligu, a ne da pobijedimo sve utakmice. Tako da ovaj cilj će vjerovatno biti ostvaren, a izgubljenih utakmica i odigranih neriješeno će vjerovatno biti. Ne opterećavamo se sa utakmicama koje su prošle, gledamo prema naprijed i gledamo ka konačnom cilju koji treba da bude ostvaren nakon ove sezone", rekao je Nalić.

Prisutnim novinarima se obratio i Harun Hadžibeganović, mladi fudbaler Slobode, koji je iznio viđenje svog susreta sa Gornjim Rahićem.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prošli vikend smo izgubili od ekipe Goražda i tako prekinuli naš niz od 10 pobjeda. U toj utakmici smo podbacili. Nismo bili na našem nivou kako bi ostvarili ta nova tri boda. Što se tiče sutrašnjih protivnika ekipe Gornjeg Rahića, znamo kakva su ekipa, znamo njihove prednosti i mane, ali mi sutra imamo samo jedan cilj, to je uzeti tri boda, te biti korak bliže Premijer ligi", rekao je Hadžibeganović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi