Sloboda ubjedljiva protiv Tomislava
FOTO: E. Dindić

Lakše dišu u Tuzli

Sloboda ubjedljiva protiv Tomislava

Haris Zilić

Posljednji meč 12. kola Prve lige FBiH u subotnjem programu odigrali su Sloboda i Tomislav. Konačan rezultat utakmice na Tušnju glasio je 4:1 za domaćine.

Sloboda je otvorila ofanzivno meč, Dilaver i Dervišagić su bili u prilikama na startu utakmice, no odbrana Tomislava i golman Šehović su bili sigurni. U 11. minuti Šehović zaustavlja pokušaj Kurtalića.

Odlična prilika za goste u 20. minuti, ubacio je Šiško, Ćerdić pokušao glavom, ali lopta je otišla pored gola Muminovića, ostalo je 0:0.

Sloboda je stigla do vodstva od 1:0 u 35. minuti. Ćivić je sjajno ubacio, a Dervišagić glavom šutira i matira večeras odličnog golmana Šehovića na golu Tomislava.

U 43. minuti Šehović još jednom spašava goste, zaustavlja udarac Dilavera i na odmor se odlazi vodstvom Slobode od 1:0.

Oglasi

Mujkić je prvi imao šansu u nastavku u 50. minuti, blokirala je to odbrana Tomislava, prije toga Alpeza je očistio jednu situaciju nakon centaršuta Beganovića. Velika šansa za Dilavera, u 52. minuti, šutirao je sa dva metra, lopta ide preko gola.

Tomislav je svoju prvu priliku u drugom poluvremenu pretvorio u pogodak. Ubacio je Šiško, a Banović je pogodio za 1:1. Prvi udarac gostiju u okvir gola i lopta je završila u mreži.

Majstorija Husejinovića, ubacio je oštru loptu iz prekida niko nije dirao, prevarila je golmana Šehovića i to je bilo 2:1 za Slobodu.

U 78. minuti Ćivić je ponovo započeo akciju Slobode, lopta je došla do Dervišagića koji pogađa za 3:1, a u 82. minuti Dilaver je pogodio za 4:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Prva liga FBiH, 12. kolo:

FK Sloboda - HNK Tomislav 4:1 (Dervišagić 35', 78', Husejinović 67', Dilaver 82'/Banović 56')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK SLOBODA: Muminović, Beganović, Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Dervišagić, Kurtalić, Čivić, Hasanbegović, Kalesić.

HNK TOMISLAV: Šehović, Križanac, Ćerdić, Alpeza, Banović, Vrgoč, Šiško D., Šiško N., Križan, Kyeong Su Kim, Radoš.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
SANEL SILIC
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi