Sloboda ili Stupčanica? Tri boda prednosti, pet kola i zanimljiv raspored oba tima
Sa meča Sloboda - Goražde na Tušnju

Ko će na kraju podići šampionski pehar?

Sloboda ili Stupčanica? Tri boda prednosti, pet kola i zanimljiv raspored oba tima

Pobjeda Stupčanice protiv Zvijezde 1:0, te remi Slobode u Gornjem Rahiću (2:2), donijeli su novu neizvjesnost u borbi za prvaka u Prvoj ligi FBiH.

Namučila se Stupčanica, ali zasluženo slavila, dok je Sloboda vodila u Rahiću, zatim gubila, ali i imala penal za pobjedu, no Dervišagić nije precizan, tačnije odbranio je to domaći golman Bahor.

Sada prednost Slobode nad Stupčanicom iznosi tri boda, te je jasno da Tuzlaci imaju sve u svojim rukama. U prednost im ide i bolji međusobni duel, Stupčanicu su nadigrali dva puta ove sezone, što znači dodatni bod u slučaju istog broja bodova.

Do kraja sezone ostalo je još pet kola, a već naredno donosi izuzetne zanimljive duele.

Na Tušnju igraju stari rivali Sloboda i Čelik, dok Stupčanica gostuje kod Rudara iz Kaknja. Čelik je za vikend slavio nakon preokreta protiv BFK Simm Bau 2:1 uz dva pogotka Anesa Mašića, te će sigurno na Tušnju pokušati pružiti što bolju partiju.

Stupčanicu čeka teško gostovanje, Rudar vodi veliku bitku za opstanak, no Kakanjci se nisu baš proslavili ove sezone na svom terenu. Imperativ pobjede postoji, ali svakako da uloga favorita pripada gostima.

Oglasi

Sloboda pored Čelika ima do kraja sezone i domaće susrete sa Bratstvom i Simm Bau-om, te gostovanje Tomislavu i TOŠK-u. Bratstvo je hit sezone i igra sjajno, Simm Bau sa podmlađenom ekipom zaista je tvrd orah za sve rivale, dok Tomislav također vodi bitku za sami vrh tabele.

TOŠK je u borbi za opstanak i Tuzlake u Tešnju očekuje 'vatrena' atmosfera u svakom smislu.

Stupčanica do kraja ima tri gostovanja i dvije domaće utakmice. Pored već navedenog Rudara, Stupčanica gostuje u Hadžićima kod Radnika, i to odmah nakon utakmice u Kaknju.

Zatim u Olovo stiže Mladost Doboj Kakanj, a onda izabranicima Dženana Zaimovića slijedi gostovanje Goraždu.

Posljednji meč Stupčanica igra kod kuće sa FK Gornji Rahić.

Oglasi

Zaista tri teška gostovanja očekuju tim iz Olova, dok na svom terenu bar prema trenutnom stanju neće imati problema.

FK Sloboda do kraja sezone:

Domaći susreti - NK Čelik Zenica, NK Bratstvo, BFK Simm Bau

Gostujući susreti - HNK Tomislav, NK TOŠK

NK Stupčanica do kraja sezone:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Domaći susreti - FK Mladost Doboj Kakanj, FK Gornji Rahić

Gostujući susreti - FK Rudar Kakanj, FK Radnik Hadžići, FK Goražde

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Kao navijač Slobode,nadam se da će pobijediti razum i pamet kod uprave Slobode i da ćemo igrati ovu ligu par godina do konsolidacije i onda( kao i Velež) ganjati neku puno zdraviju priču i Europu ❤️?
2 0
kurjak
Kako je sve u ovoj državi otišlo u qurac, trebali bi na Tušnju organizovati koridu a u Olovu nek se igra premijer liga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi