"Ne dozvoljavamo da nas nazivaju lažovima, mi smo vjerovali da možemo u Evropu"
FOTO: E. Dindić

Vandredna press konferencija FK Sloboda

"Ne dozvoljavamo da nas nazivaju lažovima, mi smo vjerovali da možemo u Evropu"

Haris Zilić

FK Sloboda nalazi se u rezultatskoj krizi.

Tuzlacima predstoji borba za opstanak do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a evidentno je da situacija u klubu nije bajna ne samo na rezultatskom nego i na ostalim segmentima.

Povodom trenutne situacije danas je održana vandredna press konferencija kluba na kojoj su se obratili članovi UO Elmir Šećerbegović i Nino Džambić.

Prvi je riječ imao gospodin Šećerbegović.

"Došle su neke stvari do nas i tu smo da neke stvari potvrdimo, neke demantujemo. Govoriti šta je bilo dvije godine imali smo u intervjuima nećemo se ponavljati. Ne vidimo način rada kluba kako se prezentuju. Kao prvo pojavila se informacija da se igračima duguju novci. Spremio sam ovdje bankarske izvode prema svim uposlenicima ne samo igračima", rekao je Šećerbegović i nastavio:

"Kompletna isplata plate sa stanarinama 13. jula, zatim 20. august, 13. septembar, 13. oktobar, 10. decembar, 27. januar, 21. feburar, naredna plata ide sutra i u narednim danima. Sada sam pitao momke kada su primili posljednju platu, rekli su u feburaru. Ovdje ne vidim problem. Gledat ćemo da imamo još bolji budžet, da idemo još bolje, još jače."

Oglasi

Negativna amtosfera ne treba klubu u ovim trenucima.

"Nas dijeli jedan sponzor, prodaja igrača, neka navijačka akcija kao u Želji da budemo na nuli. Tako da osude o petomjesečnim dugovanjima ne stoje. Vidite dokle je sve došlo, totalno negativna atmosfera. Momcima ne zamjeramo. Negdje smo izgubili, negdje dobili bodove, uredu, ali ne dozvoljavamo da nas se proziva i naziva lažovima bez argumenata."

Publika je bitna u cijeloj priči smatra Šećerbegović.

"Mi se moramo osloniti na igrače, publiku, nemojte da pravimo probleme između nas. Mi nemamo prijatelje u savezu, nemamo sudije. Fudbaleri Premijer lige BiH su najzaštićenija branša u društvu. Zaštićeniji su od doktora, rudara, profesora. Da li su ta dva dugovanja razlog njihovih loših igara morate njih pitati, ali mislimo da je to samo psiha, jer sigurno da nema ovdje takvih igrača da zbog plata neće da igraju."

Medijima se obratio i član Uprave Nino Džambić.

"Svi vi koji znate ko je u Upravi, koje su firme tu, to su sve poštene firme. Normalno je kada je dug od prije ne možete redovno servisirati plate. Dogovrili smo sa igračima da plate idu svako 45 dana. Mi smo na tri miliona duga trenutno. Mi smo imali sportsku misao da možemo kroz Kup izboriti Evropu da uzmemo taj novac, nismo uspjeli. Imali smo čiste namjere. Mi smo vjerovali da možemo u Evropu, ali teško je dovesti igrača, nismo mi Zrinjski, Sarajevo, doveli smo što smo mogli", rekao je Džambić pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja razumijem igrače, njih ne treba previše kriviti, treba ih podržati. Opet ćemo pustiti platu i od devet mjeseci bit će sedam plata što je dobro. Mi smo porodica, nema tu pritiska, jednostanvo upali smo u neku krizu rezultata. Svi smo tu da pomognemo. Sloboda zaslužuje sredinu tabele po kvaliteti. Može i bolje, ali nisu se sve kockice posložile. Nema zaista loših dešavanja unutar kluba osim rezultatske krize. Treba podržati, a ne ismijavati što je ulaznica marka. Ja vjerujem u ove momke i dajem im maksimalnu podršku."

Džambić je govorio i o terenu, sredstvima, ulaganjima u narednom periodu, kako će i taj dio uskoro doći na red, a gospodin Šećerbegović je dodao još neke finasijske sitnice i naglasio kako dugovanja plata nema kako se pričalo posljednjih dana.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ja vam iskreno i od srca zelim da ispadnete iz lige i nikad se vise ne vratite.
8 17
user1604155860
Treba podrzati klub i kada lose ide doci na utakmice podrzavati,navijati a bogami i finansiski podrzati.Naj lakse je kritikovati a nista ne raditi odnosno pomagati.Imam utisak da naj vise kritikuju oni koji nece ni ulaznicu da kupe.Naj bolji primjer je Velez i njegovi navijaci kada je VELEZ kada je igrao bez publoke zbog kazne prodavao 5000 do 6000 hiljada ulaznica,e takvi navijaci trebaju nama odnosno nasoj SLOBODI.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi