Burna zima je pred FK Sloboda: Selimović kandidat za Upravu kluba sa Tušnja?

Navijači se nadaju već ove sezone povratku u Premijer ligu

Burna zima je pred FK Sloboda: Selimović kandidat za Upravu kluba sa Tušnja?

S. Mlaćo

Kako je već poznato, Senad Mujkanović više nije prvi čovjek FK Sloboda. Mujkanović je sinoć i zvanično postao bivši, iako je Sloboda jesenji prvak te želi već ove sezone napraviti korak ka povratku u Premijer ligu.

Ipak, Mujkanović nije dobio povjerenje Skupštine kluba, a sada na istoj da izabere novog prvog čovjeka, te popuni Upravni odborom.

Svakako da su Slobodi potrebni kvalitetni i kadrovi sa idejom s kojima će klub krenuti naprijed i vratiti se u Premijer ligu, što prema svemu i zaslužuje. Kako je SportSport.ba jutros i najavio, kandidat za prvog čovjeka kluba je  Sead Omerčević.

Omerčević je prvi čovjek firme Babilon d.o.o. Tuzla, a formirana je Komisija koja će obaviti razgovore sa svim potencijalnim kandidatima.

Jedan od kandidata za mjesto u Upravi kluba je alfa i omega FK Seona, aktuelnog prvaka Druge lige FBiH grupa Sjever, Fahrudin Selimović.

Oglasi

Selimović je vlasnik renomirane firme Persel d.o.o. iz Srebrenika, te je dugo u nogometu i dobro poznaje stanje u istom. Ukoliko postigne dogovor sa čelnicima Slobode, sigurno bi donio novu snagu u aktuelno rukovodstvo kluba, a to je ono što je Slobodi potrebno, a nikako prepucavanja i turbulencije koje sigurno ne donose ništa dobro.

Zanimljivo da se Selimović povezuje i sa OFK Gradina, članu Prve lige FBiH koja je također u popriličnoj teškoj situaciji. Gradina je polusezonu završila na šestom mjestu te u Srebreniku mogu biti zadovoljni, ali sada su nastali problemi.

Prisutna su određena dugovanja prema igračima, a Prva liga FBiH itekako je skupa. Sami navijači se pitaju da li će klub nastaviti sa takmičenjem, te šta će donijeti veoma duga zimska pauza.

Imaju i određene zahtjeve prema odgovornima, a problem prave i veoma mala sredstva koja grad izdvaja klubu, u odnosu na druge gradove.

Šta će od svega biti ostaje da se vidi, no vidljivo je da je veoma burno u Tuzlanskom kantonu kada je nogomet u pitanju. Odnosi se to i na brojne probleme u Nogometnom savezu Tuzlanskom nogometu, ali i u radu samih klubova.

Nalić je osvojio jesenju titulu, a trenutno nije u našoj zemlji                                                                                                                                                    

Šta će biti sa Zlatanom Nalićem i ekipom?

Odlazak Mujkanovića otvara mnoga pitanja i za samu budućnost trenutnih trenera u FK Sloboda te brojnih igrača. Šef struke Zlatan Nalić vratio se u Slobodu upravo na poziv Mujkanovića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sada smo ga kontaktirali sa željom da saznamo nešto više o cijeloj situaciji, ali on nam je kratko kazao da se nalazi u Švedskoj, te da nije prisustvovao sjednicama Skupštine.

Zanimljivo da je Mujkanović ranije najavio i nova pojačanja, ali sada od toga nema ništa, bar pod njegovom palicom. Sloboda ima tri boda prednosti nad Stupčanicom, a drugi dio sezone otvara sa dva gostovanja. Sve to jasno govori i da se Stupčanica neće predati, a međusobni duel ova dva tima u drugom dijelu sezone igraju u Olovu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobtz77
Drži se ti Seona gazda i kamiona ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi