Senad Mujkanović nije više prvi čovjek FK Sloboda

Skupština nastavljena večeras

Senad Mujkanović nije više prvi čovjek FK Sloboda

Haris Zilić

Nastavlja se bura u FK Sloboda, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba na večerašnjem nastavku Skupštine, Senad Mujkanović je definitivno ostao bez funkcije predsjednika Upravnog odbora kluba.

Navodno su bila samo četiri glasa za ostanak Mujkanovića, a sigurno da će ove odluke izazvati reakcije u Tuzli u narednim danima.

Na sjednici Skupštine Slobode koja je održana prije nekoliko dana svi članovi Upravnog odbora uključujući i prvog čovjeka kluba Senada Mujkanovića odlučili su da podnesu ostavke.

Nastavak sjednice bio je zakazan za večeras, a epilog svega je da Mujkanović više neće biti prvi čovjek UO FK Sloboda.

Mujkanović je ranije tražio da pojedini članovi napuste Skupštinu i rukovodeće pozicije u Slobodi kako bi on ostao na čelu kluba, što je potvrdio i zvaničnim saopštenjem za javnost koje je objavljeno danas.

"Proteklih nekoliko mjeseci bilo je dinamično i radno. Mnogo vremena sam posvetio FK Sloboda, a takav rad najbolje se reflektovao na terenu. Rezultat toga je najduži pobjednički niz, prvo mjesto na tabeli, izbacivanje iz Kupa renomiranog i favoriziranog protivnika. Svjedoci smo da je FK Sloboda bio jedna od najljepših sportskih priča na terenu i da je posjeta na stadionu Tušanj bila znatno veća nego prošle sezone kada se igrala Premijer liga.

Oglasi

Sloboda je opet bila priča i počela je da vraća svoj status koji zaslužuje. Iako je zvanično pauza, Upravni odbor tek sada je trebao da radi na dodatnom jačanju kluba, kako ništa ne bi prepuštali slučaju u našem primarnom cilju da klub vratimo u Premijer ligu", poručio je Mujkanović i dodao.

"Međutim, u posljednje vrijeme suočili smo se sa nizom opstrukcija, zbog čega smatram da je rad u trenutnim uslovima nemoguć. Za ostanak u FK Sloboda imamo određene uslove, a to je odlazak dijela Skupštine i ljudi koji su pridonijeli tome da Sloboda danas nema premijerligaški status.

Bez obzira kakav rasplet bude večeras na Skupštini, ponosan sam što sam ponovo imao priliku da vodim FK Sloboda. Raduje me što su iskren i mukotrpan rad za FK Sloboda prepoznali navijači, što mi je posebna satisfakcija da ovaj period nije bio uzaludan. Naš cilj je Premijer liga! Ovom prilikom zahvalio bih se svima koji su u proteklom periodu bili uz nas".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Cijela bura je najmanje šro je trebalo FK Sloboda na zimskoj pauzi gdje je tuzlanski klub otišao kao lider u Prvoj ligi FBiH.

Cilj Slobode je ekspresan povratak u društvo najboljih, a navijači se sada nadaju da će se cijela situacija smiriti i da neće imati puno doticaja s igrama njihovih ljubimaca na proljeće gdje ih očekuje veliak borba za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH, a glavni kandidat će biti NK Stupčanica Olovo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kada je s Husićem ljetos 90% sve dogovoreno, onda preko noći dolazi Mujkanovic. Sada se nešto pokrenulo i kada se pomislilo da ide sve kako treba onda se Mujkanoviću daje otkaz. Šta je sljedeće vidjećemo ? Nadati se opet da se je pronašlo neko bolje rješenje...!!!
1 2
user1676232465
Slobodi sretno ,vratite se u premijer ligu gdje i pripadate. Nemjte da vam ogade klub i sport izdignite se iznad toga .Ne dozvolite papcima da vam lakrdiju prave od kluba to je njihov cipj i uspjeh. Sloboda pripada tuzlacima pokušajte naći covjeka koji vas neće derati ko koze radi svojih sitbih interesa. Probudite se tuzlanska raja . Pozz od sarajlijica .
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi