Sloboda se pojačava, Mujkanović priznao: Kontaktirao sam četvoricu nogometaša

Tuzlaci na pauzu otišli kao jesenji prvaci

Sloboda se pojačava, Mujkanović priznao: Kontaktirao sam četvoricu nogometaša

Samir Mlaćo

FK Sloboda jesenji je prvak Prve lige FBiH. Tuzlaci imaju tri boda prednosti nad Stupčanicom i jasno je da ništa nije gotovo u borbi za prvaka.

FK Sloboda jesenji je prvak Prve lige FBiH. Tuzlaci imaju tri boda prednosti nad Stupčanicom i jasno je da ništa nije gotovo u borbi za prvaka.

Zbog toga se na Tušnju planiraju dodatno pojačati, o čemu je otvorio govorio i prvi čovjek kluba Senad Mujkanović.

Kazao je da se vraća traga za pojačanjima.

"Radimo, u zadnja dva dana kontaktirao sam četiri nogometaša. Oni su naša potencijalna pojačanja, a biće igrača kojima ćemo se zahvaliti. Neki neće ostati tu, neće biti dio Slobode jer mi imamo malo veće ambicije- Već radimo, iako u pojedinim ligama nisu ni završena prvenstva.

Igra se u Prvoj ligi RS, te u Premijer ligi, te ljudi ne mogu da daju ocjene da li mogu raskinuti ugovor, te doći. Pregovaramo i sa igračima iz inostranstva, te se nadam da ćemo mi dovesti dobra pojačanja", rekao je Mujkanović.

Oglasi

Najbolji strijelci Slobode u protekloj polusezoni bili su Kenan Delić i Haris Dilaver sa po šest pogodaka, a Kenan Dervišagić je dodao pet.

Treba istaći da je Sloboda plasirala se i u osminu finala Kupa naše zemlje nakon što je na svom Tušnju izbacila sarajevski Željezničar i priredila veliko iznenađenje.

Pohvale je dobio i šef struke Zlatan Nalić koji je u nedavnom razgovoru za SportSport.ba ipak istakao kolektiv.

Za uspjeh je potreban timski rad. Imamo zaista dobru atmosferu u klubu. Dobro radimo i mislim da smo zaslužili sve što nam se desilo u ova tri mjeseca. Slično kao i 2019. godine smo bili na bod od Evrope i vrlo jednostavno smo mogli igrati Evropu te godine da je bilo interesa. Sloboda je veliki klub koji ne bi smio doći u situaciju da ispadne iz Premijer lige. Međutim, fudbal je nepredvidiv.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sada smo tu svi da svi zajedno pokušamo vratiti. I nije to samo moj uspjeh. Niko sam ne može napraviti ništa bez pomoći tima. Fudbal je kolektivni sport i upravo tako treba funkcionisati i van zelenog terena. Uspjeli smo postati tim za kratko vrijeme i to je dalo rezultat. Ipak moram biti jasan - ovo je polusezona, a rezultat se računa na kraju. Moramo raditi bolje i jače i moramo biti ponizni i s obje noge čvrsto na zemlji kako bismo došlo do cilja. Jer, samo se kraj računa.", rekao je između ostalog Nalić.

Prva liga FBiH nastavlja se u martu naredne godine, a Sloboda ima izuzetno težak raspored, a uz to gostuje i prvom rivalu Stupčanici iz Olova.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi