Večeras nastavak Skupštine FK Sloboda, Mujkanović ima uslov za ostanak na čelu kluba

Oglasio se saopštenjem

Večeras nastavak Skupštine FK Sloboda, Mujkanović ima uslov za ostanak na čelu kluba

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana bilo je veoma burno na sjednici Skupštine FK Sloboda jer je cijeli Upravni odbor tuzlanskog kluba podnio ostavku. Nastavak sjednice je zakazan za večeras, a Senad Mujkanović je postavio uslov za svoj ostanak na čelu tuzlanskog kluba.

Na sjednici Skupštine Slobode koja je održana prije nekoliko dana svi članovi Upravnog odbora uključujući i prvog čovjeka kluba Senada Mujkanovića odlučili su da podnesu ostavke.

Takva odluka iznenadila je navijače Slobode jer je došla netom nakon kraja prvog dijela sezone Prve lige FBiH u kojoj Tuzlaci žele da na kraju budu prvi i vrate se u najjači rang takmičenja što su Mujkanović i njegovi saradnici obećali.

Međutim, nakon višesatne sjednice Mujkanović i Upravni odbor su podnijeli ostavke što je potvrdio i tuzlanski klub.

Nastavak sjednice Skupštine Slobode zakazan je za večeras, a čini se da bi mogli dobiti nastavak sapunice od prije nekoliko dana.

Oglasi

Naime, Mujakanović je voljan da ostane na čelu Slobode, ali je postavio uslov koji se večeras mora ispuniti.

Mujkanović traži da pojedini članovi napuste Skupštinu i rukovodeće pozicije u Slobodi kako bi on ostao na čelu kluba, što je potvrdio i zvaničnim saopštenjem za javnost.

"Proteklih nekoliko mjeseci bilo je dinamično i radno. Mnogo vremena sam posvetio FK Sloboda, a takav rad najbolje se reflektovao na terenu. Rezultat toga je najduži pobjednički niz, prvo mjesto na tabeli, izbacivanje iz Kupa renomiranog i favoriziranog protivnika. Svjedoci smo da je FK Sloboda bio jedna od najljepših sportskih priča na terenu i da je posjeta na stadionu Tušanj bila znatno veća nego prošle sezone kada se igrala Premijer liga. Sloboda je opet bila priča i počela je da vraća svoj status koji zaslužuje. Iako je zvanično pauza, Upravni odbor tek sada je trebao da radi na dodatnom jačanju kluba, kako ništa ne bi prepuštali slučaju u našem primarnom cilju da klub vratimo u Premijer ligu", poručio je Mujkanović i dodao.

"Međutim, u posljednje vrijeme suočili smo se sa nizom opstrukcija, zbog čega smatram da je rad u trenutnim uslovima nemoguć. Za ostanak u FK Sloboda imamo određene uslove, a to je odlazak dijela Skupštine i ljudi koji su pridonijeli tome da Sloboda danas nema premijerligaški status. Bez obzira kakav rasplet bude večeras na Skupštini, ponosan sam što sam ponovo imao priliku da vodim FK Sloboda. Raduje me što su iskren i mukotrpan rad za FK Sloboda prepoznali navijači, što mi je posebna satisfakcija da ovaj period nije bio uzaludan. Naš cilj je Premijer liga! Ovom prilikom zahvalio bih se svima koji su u proteklom periodu bili uz nas".

Njegov ostanak ovisi o tome da li će uslov biti ispunjen i sigurno je da nas i večeras čeka itekako uzbudljiv nastavak sjednice Skupštine kluba s Tušnja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno je da se navijači Slobode nadaju da će se cijela bura oko kluba uskoro smiriti i da će glavni cilj biti povratak u Premijer ligu.

Tuzlaci su trenutno lideri u Prvoj ligi FBiH s tri boda prednosti u odnosu na Stupčanicu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676220539
Sve sto je on radio protiv Azmira Husica na proslim izborima sada mu se vraca. Mislim da i ovo sto sad rade njemu nije ok kao sto ni njegovo nije bilo . Slobodu unistavaju njene „LEGENDE „ Zive za Slobodu a u stvarnosti su rak kluba za koji ne postoji lijek.
4 0
Ugasiti sport u Tuzli i krenuti od nule . Otjerati kompleksase tuzlanske iz nogometa , a pogotovo iz košarke . Liječe svoje komplekse iz mladosti a veze o sport nemaju ...šuplja priča koja traje , a još ima onih glupih tuzlaka koji idu na utakmice pa zaustavite ova sranja ...e Tuzlo sama si sebi kriva
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi