Nakon velikih pregovora postignut dogovor, u FK Sloboda se od večeras lakše diše

Potpisan ugovor sa AD Suljić

Nakon velikih pregovora postignut dogovor, u FK Sloboda se od večeras lakše diše

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sloboda saopštio je večeras kako su usaglašeni uslovi i potpisan novi sporazum sa Advokatskim društvom Suljić kako bi se riješio spor kojim se od Slobode potražuje oko 904.000 KM.

Nakon višemjesečnih pregovora između predstavnika FK Sloboda i AD Suljić, konačno se pronašao zajednički jezik. Potpisan je novi sporazum, a čime su se stekli uslovi za deblokadu računa tuzlanskog prvoligaša, te svakako normalizacija rada za klub sa Tušnja. 

Podsjetimo, radi se o ranijem dugu nakon što su u FK Sloboda izgubili spor u vezi sa dugom prema bivšem predsjedniku Slobode, rahmetli Davidu Zahiroviću. Dug je tada prenesen na advokata Suada Suljića.

Osim toga, riješen je klupski problem sa čijim se rješavanjem odugovlačilo proteklih devet godina, a iz FK Sloboda ističu da u slučaju poštovanja odredbaba istog može da se uštedi i do 404.000 KM u odnosu na presuđeni iznos.

Stoga su u FK Sloboda zaključili da se "sporazum može smatrati izrazito povoljnim po klub".

Jasno je da bi naplata od preko 900.000 KM duga za Slobodu bila maltene kobna i da je ovaj dogovor skinuo veliki teret sa leđa čelnika kluba.

"Potpisan je sporazum u skladu sa dogovorenim u februaru, pa sada ide deblokada računa. uglavnom, otpisat ćese preko 400.000 KM potraživanja. Pozivam navijače i simpatizere Slobode da prikupe onoliko novca koliko sam ja otpisao kako bi klub normalno funkcionisao", rekao je za SportSport vlasnik AD Suljić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U međuvremenu, Sloboda nastavlja svoju borbu za povratak u najviši rang bh. fudbala. Tuzlaci su lideri Prve lige FBiH sa 58 bodova i pet kola prije kraja imaju tri boda više od Stupčanice.

Slobodi u subotu slijedi važan meč i derbi nekdašnjih premijerligaša protiv Čelika, dok će Stupčanica gostovati ekipi Rudara u Kaknju, koji se grčevito bori za opstanak i ovo kolo svakako bi moglo dati mnoge odgovore na pitanje ko će naredne sezone igrati u Wwin ligi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Kako ove Tuzlake vise nije stid, koliko milionera imaju a niko od njih marke ne da za Slobodu.. I ako neko slucajno sta ulozi odmah se sjate svi ostali da ga uniste, popljuju.. Nemoj slucajno da bude Sloboda medju top klubovima u drzavi, kao sto to zasluzuje.. ljepse se oni osjecaju kad glume nake humaniste i fol nesto spasavaju.. Da se bar malo ugledaju na Posusje, Tesanj, Olovo, Grude.. sila bi bili, realno.. Strasnih sportista smo imali iz TK, medju najjacim ekonomijama su u BiH-a.. A marka im ko planeta.. crnjak pravi..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi