FK Sloga: Oduzmite nam svaki bod koji smo neregularno osvojili

Saopštenje kluba iz Simin Hana

FK Sloga: Oduzmite nam svaki bod koji smo neregularno osvojili

E. Čaušević

Fudbaleri Sloge iz Simin Hana proteklog vikenda na domaćem terenu savladali su sarajevski Olimpik sa 2:1 u derbiju 19. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, te su tako ostali u borbi za ulazak u Premijer ligu. 

Pomenuti derbi obilježili su i neredi na kraju utakmice, a gosti su bili nezadovoljni suđenjem Mirze Kazlagića, dok se na internetu pojavio i snimak spornih situacija na štetu gostiju.

Povodom dešavanja na i nakon susreta iz FK Sloga oglasili su se službenim saopštenjem.

"Nakon posljednjeg 19. kola Prve lige FBiH u okviru kojeg je FK Sloga na domaćem terenu ostvarila zasluženu pobjedu protiv ekipe Olimpika rezutatom 2:1, uslijedio je linč pojedinih medija usmjeren protiv našeg kluba, kako bi se diskreditovala naša pobjeda i put ka plasmanu u BH Telecom Premijer ligu BiH.

Svi koji su u subotu 31. marta prisustvovali utakmici između Sloge i Olimpika svjedočili su zasluženoj pobjedi naše ekipe. Sve medijske navode da je Sloga došla do novih podova uz pomoć sudija kategorički odbacujemo i pozivamo sve relevantne organe da nam oduzmu svaki bod koji smo osvojili na neki neregularan način.

Tačno je da je na utakmici između Sloge i Olimpika bilo i nagurivanja igrača na terenu što se može vidjeti na snimku koji je objavljen na Youtube. Na pomenutom videu se jasno može vidjeti ko je izazvao incident, te da je svih 11 igrača Olimpika i kompleta klupa za rezervne igrače ušla u teren i izvršila napad na našu klupu za rezervne igrače. Očito se želio izazvati prekid utakmice. Međutim, obzirom na važnost samog susreta i značaj osvajanja bodova ekipa koje se bore za plasman u viši rang, smatramo da su iskrice na terenu neizbježne.

Glavni sudija utakmice sve aktere adekvatno je sankcionisam i prema svima je imao iste aršine. Podsjećamo, da tim Sloge čine iskusni fudbaleri sa iskustvom u Premijer ligi BiH, a neko od njih su igrali u dosta jačim i kvalitetnijim ligama. Zbog čega je onda čudno nekome kada jedan takav tim pred svojom publikom ostvari pobjedu.

FK Sloga je jedan od rijetkih sportskih kolektiva u BiH koji nema ni jedne marke dugovanja prema državi BiH, svim fudbalerima, stručnom štabu, ostalim uposlenicima kao niti prema službenim licima. Sve obaveze se redovno izmiruju. Nameće se pitanje kome smeta jedan takav sportski kolektiv koji ima ambicije ulaska u najviši rang takmičenja.

Naš cilj želimo ostvariti na zelenom terenu uz dosta znoja, truda, i rada i nikako drugačije. Možda se mnogi nisu nadali da možemo istrajati u našoj namjeri, pa Slogu pokušavaju na druge načine da zaustave što im neće poći za rukom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Već u srijedu očekuje nas možda i utakmica sezone protiv Bratstva u Gračanici kada imamo šansu da se pobjedom približimo lideru na svega dva boda zaostatka. Sada se opravdano pitamo hoćemo li svaki naredni put kada ostvarimo pobjedu ili osvojimo bod protiv konkurenata iz vrha tabele biti meta napada medija usmjerenih protiv FK Sloga.

Zašto su samo utakmice Sloge pod budnim povećalom javnosti? Zbog čega se samo na utakmicama Sloge traže vijesti za bombastične naslove? Vjerotavno zato što su mnogi svjesni kako ćemo veoma brzo mnogima pomrsiti račune ulaskom u Premijer ligu BiH i biti rame uz rame Željezničaru, Sarajevu, Zrinjskom, Slobodi i drugima", navodi se u saopštenju Sloge.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
A ja se ipak nadam da necete biti bas vi koji cete se radovati ulasku u najvisi rang na kraju sezone. Nadam se da ce to biti neko od starih znanaca kao sto su Zvijezda ili Olimpik.
3 3
Gari Garinča
U odnosu na Velež, Iskru, Jedinstvo, Rudar, Travnik, Zvijezdu, Igman pa i Bratstvo, i jedna i druga ekipa su ekipe čiji je CV prilično tanak.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi