Husić: Dedić ostaje na klupi i naredna dva kola

Prvi čovjek Sloge otvoreno za SportSport.ba

Husić: Dedić ostaje na klupi i naredna dva kola

Samir Mlaćo

Pobjedom nad Olimpikom (2:1) Sloga Simin Han ostala je u utrci za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu. Milaković je srušio Sarajlije sa dva pogotka, te donio slavlje navijačima svog kluba.

Slogu je nakon odlaska Ratka Ninkovića sa klupe predvodio Mensur Dedić, koji je ranije bio prvi pomoćnik Ninkovića. U medijima se licitiraju trenerska imena koja bi mogla sjesti na klupu tima iz Simin Hana, a svoj komentar na to za SportSport.ba dao je i prvi čovjek Sloge Azmir Husić.

"Na tome najviše radi sportski direktor Almir Husić uz naravno moju saglasnost. Trenutno nema neko ime koje bih izdvojio i sigurno je da će u naredna dva kola tim predvoditi Mensur Dedić jer će oba kola biti odigrana u sedam dana. Cilj je da ostvarimo što bolji rezultat u ova dva kola, pa ćemo onda vidjeti za dalje", kazao je Husić.

Husić vjeruje u ostvarenje cilja, a to je plasman u Premijer ligu.

"Imamo dobru ekipu i kada čovjek gleda realno trebamo osvojiti prvenstvo i plasirati se u Premijer ligu. Loše otvaranje drugog dijela sezone nas je malo udaljilo od tog cilja, ali puno je bodova u igri i ja vjerujem da ćemo na kraju prvi proći kroz cilj", jasan je Husić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz kola u kolo klubovi u Prvoj ligi FBiH su sve više nezadovoljni suđenjem. Pitali smo Husića kako on gleda na suđenje u drugom dijelu sezone u kojem je Sloga u četiri utakmica osvojila tek četiri boda.

"Mi se ne želimo baviti suđenjem, ali ono što je sigurno jeste da sa greške prave i na mnogo većim nivoima. Recimo, u derbiju u kojem smo poraženi od Zvijezde na domaćem terenu, sudija je maksimalno zaštitio goste, ali oni su zasluženo slavili. Mi nismo bili na nivou i nema potrebe da se "vadimo" na sudije. U Jajcu smo zasluženo došli do boda, u Bihaću zasluženo poraženi od ekipe koja je u prvom dijelu sezone upisala samo dvije pobjede. Jednostavno, ako se i desi greška, mi kažemo da nismo namjerno oštećeni", dodao je prvi čovjek Sloge Azmir Husić na kraju razgovora za SportSport.ba

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi