U Premijer ligi ima pet trofeja prvaka, a sada je napustio FK Tuzla City
Čolić u duelu protiv Željezničara na Tušnju

Sada kreće u nove izazove

U Premijer ligi ima pet trofeja prvaka, a sada je napustio FK Tuzla City · Saznajemo

Samir Mlaćo

Nogometaši Tuzle City porazom sinoć u Mostaru završili su svoj nastup u Kupu BiH.

Nogometaši Tuzle City porazom sinoć u Mostaru završili su svoj nastup u Kupu BiH.

FK Velež je slavio 3:2 u sjajnom meču, a iako su se izabranici Slavka Petrovića uspjeli vratiti u meč nakon što su gubili 2:0.

Petrović ipak nije nezadovoljan, a kako saznaje SportSport.ba Petrović neće u narednom periodu moći da računa na Benjamina Čolića (32) koji je jučer dogovorio sporazumni raskid saradnje.

Čolić je tako brzo okončao epizodu u Tuzli, a u prvom dijelu sezone je upisao četiri nastupa u prvenstvu te jedan u Kupu BiH.

Sada kreće u nove izazove, a dobra stvar mu je svakako što je prošao pripreme sa Tuzlacima te bio u trenažnom procesu cijele pripreme. Igrao je gotovo sve pripremne utakmice i neće imati problema da se uklopi u trenažni proces svog novog kluba.

Oglasi

Čolić je u našoj zemlji nastupao i za FK Željezničar, te NK Čelik, HŠK Zrinjski i FK Olimpik, a zatim je iz Olimpika otišao u Češku. Nastupao je za Karvinu te Budejovice.

Zanimljivo da je Čolić čak pet puta bio prvak naše zemlje, tri puta sa FK Željezničar, te dva puta sa Zrinjskim, a sa FK Željezničar je dva puta osvajao i trofej Kupa naše zemlje.

Da li će ostati u Premijer ligi naše zemlje zemlje ili ćemo ga u nastavku gledati u inostranstvu, ostaje da se vidi.

Osmanhodžić sinoć čestitao Veležu

Svoje viđenje nakon poraza od Veleža dao je pomoćni trener Tuzlaka Adnan Osmanhodžić. Slavko Petrović je bio na tribinama jer još uvijek nije završena papirologija, pa je popularni Buco vodio ekipu.

Vrlo bojažljiv ulazak u utakmicu. Ne znam da smo ikad imali gori posjed računajući cijelo prvenstvo. Ustvari to i nije bio posjed, nego neke duge lopte. Imamo samo jednog igrača koji se može boriti sa Zvonom i ovim momkom, ne znam kako se zove. Ne mogu komentarisati Velež, možda su i oni malo slabije ušli, još su dali i drugi gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brzo su se vratili, na kraju ništa. Mislim da je Velež zasluženo pobijedio i ja im želim svu sreću", kazao je Osmanhodžić.

Drugi dio sezone u prvenstvu FK Tuzla City otvara gostovanjem kod FK Borac Banja Luka.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Ako je sa Zeljom bio prvak on vise ne moze nigdje igrati ostario bas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi