Sa 17 godina debitovao u Premijer ligi, sada ima novi klub u Prvoj ligi FBiH
Sa potpisa ugovora

Protiv Slobode su pokazali da će biti tvrd orah za rivale

Sa 17 godina debitovao u Premijer ligi, sada ima novi klub u Prvoj ligi FBiH

S. Mlaćo

Već u nedavnom meču protiv FK Sloboda pokazalo se da će FK Gornji Rahić biti tvrd orah za sve prvoligaše i u drugom dijelu sezone.

Već u meču protiv FK Sloboda pokazalo se da će FK Gornji Rahić biti tvrd orah za sve prvoligaše i u drugom dijelu sezone.

Rahićani su prvi dio sezone završili na devetom mjestu te imaju 20 osvojenih bodova. Opuštanja nema, svjesni su da će i drugi dio sezone biti itekako uzbudljiv, pa su se odlučili pojačati.

Između ostalih, stigao je Anis Ćosić, bivši FK Tuzla City. Nastupao je prvo za omladinske selekcije Tuzlaka, a zatim i bio u prvom timu, da bi prešao u OFK Gradina.

Sada je potpisao za FK Gornji Rahić te svi u federalnom prvoligašu vjeruju da će biti kvalitetno pojačanje.

U protekloj polusezoni Ćosić je upisao 12 nastupa u Prvoj ligi FBiH, a zanimljivo da je sa samo 17 godina debitovao u Premijer ligi za FK Tuzla City. Desilo se to protiv Leotara iz Trebinja, a zanimljivo da je nešto kasnije ponovo nastup upisao protiv kluba iz Trebinja.

Oglasi

"Ćosić je rođen 27. maja 2004. godine u Tuzli, a u proteklim sezonama nastupao je za FK Tuzla City u U-19 Premijer ligi BiH te bio u rosteru seniorske momčadi za koju je upisao i dva nastupa.

Dvadesetogodišnji brzonogi ofanzivac stiže nam iz OFK Gradina, za koju je u aktuelnoj sezoni upisao 12 nastupa. Ćosić se podjednako dobro se snalazi na poziciji krilnog napadača i defanzivnog bočnog fudbalera.

Ćosa, dobro nam došao", naveli su iz FK Gornji Rahić.

Za FK Gornji Rahić potpisali su i Adin Zečić, te Ali Mahmud. Veliki broj je mladih igrača u ovom federalnom prvoligašu, a zanimljivo da je prosjek godina ekipe koja je dočekala kraj meča sa Slobodom 20,6.

"Dobra, dinamična utakmica, to je i bila naša poenta. Sloboda je imala ogromne šanse, a mi smo tu podbacili. Sloboda već duže trenira, a nama je čast i zadovoljstvo doći i igrati ovdje, te sa devet igrača do 21. godine završiti utakmicu. To i jeste poenta našeg kluba, te želimo da ti momci naprave velike karijere.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slobodi želim svu sreću i da se vrate u Premijer ligu, te u Kupu ostvare dobar rezultat", naveo je nakon remija u prijateljskom meču protiv FK Sloboda (1:1) šef struke FK Gornji Rahić Mensur Dedić.

U prvom kolu drugog dijela sezone FK Gornji Rahić će za rivala imati FK Radnik iz Hadžića na svom stadionu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi