FK Tuzla City večeras igra za prvo mjesto

Zrinjski gostuje na Tušnju

FK Tuzla City večeras igra za prvo mjesto

E. Škorić

Jedina utakmica nedjeljnog programa petog kola Premijer lige BiH odigrat će se u Tuzli.

Tuzla City ima priliku da protiv umornog Zrinjskog, iza kojeg je zgusnut raspored i nekoliko teških mečeva u Evropi, ostvari pobjedu i zasjedne na vrh tabele, barem dok ne završi susret FK Sarajevo - FK Radnik (sutra navečer).

Iak je prema kladionicama Zrinjski blago favorit, nema sumnje da će ovo biti jako teško gostovanje za Plemiće, s obzirom na formu Tuzlaka i na kvalitet igrača kojim raspolaže trener Miljenko Bošnjaković.

Tuzla City ima devet bodova i ukoliko dobije Zrinjski, preuzet će prvo mjesto od Željezničara (11) i to će, uz tabelu nakon prvog kola, biti drugi put Tuzlacima da se nađu na čelu kolone premijerligaških klubova.

Zrinjski ima utakmicu manje, a u prethodna tri meča je ostvario pobjedu uz dva poraza i izabranici Harija Vukasa nisu u idealnoj poziciji, a uz sve to su se iscrpili na evropskim mečevima, pa će im možda trebati malo vremena da dođu do svježine i da se vrate u sami vrh.

Trenutni pogled na tabelu je zastražujući po Mostarce, pošto se nalaze tek na 10 mjestu sa istim brojem bodova kao ekipa koja se nalazi u opasnoj zoni (Radnik, 3 boda).

Zrinjski je bio uspješniji od Tuzle na četiri prethodna duela, dok je Tuzla u njihovom prvom međusobnom okršaju, tada u Kupu i pod nazivom Sloga Simin Han, pobijedla s 1:0 golom Joce Stokića.

U posljednjem meču, koji je odigran u maju ove godine, Zrinjski je u Mostaru razbio goste s 5:1 uz dva gola Filipovića, dva Mujagića i jedan Mandića, dok je Ubiparip s bijele tačke ublažio katastrofu gostiju.

Šta treneri očekuju?

"Evropa je iza nas i nemamo potrebe više pričati o tome. Naša realnost je Tuzla City, jedna jako neugodna ekipa. Imaju dobre i kvalitetne igrače, jako su dobro vođeni, a imaju i veliko samopouzdanje s obzirom na postignute rezultate na otvaranju sezone. Očekuje nas iznimno težak dvoboj, ali u razgovoru s igračima vidio sam veliku energiju i ozbiljnost", kazao je uoči polaska za Tuzlu trener Plemića Hari Vukas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski smo pratili i jasno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja je u samom vrhu bh. nogometa. Nakon dva poraza na startu došli su u poziciju da više ne smiju kiksati, što će nam otežati posao. Međutim, ne plašimo se, odigrat ćemo hrabro i angažovano te pokušati doći do pozitivnog rezultata, a to je sve izuzev poraza", izjavio je trener Tuzle Milenko Bošnjaković.

Meč na Tušnju igra se od 20:30 sati uz prenos na BHT1, ali apsolutno sva dešavanja, kao i obično s premijerligaških duela, možete da pronađete na ovom portalu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Kladionicari kakve su sanse za X ?
0 2
Dino_
Zrinjski je krupan zalogaj za TC, ali nadam se da će večeras izgubiti na Tušnju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi